24 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sterre de Jong de verkeerstopper van Hasselt

Geplaatst op: 7 april 2017

Veel van de 105 leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Hasselt en Genne hadden afgelopen donderdag grote moeite met de vragen van de jaarlijkse verkeersexamens. Elf deelnemers slaagden niet rechtstreeks voor het schriftelijk en moesten een herexamen doen. Tijdens het praktijkgedeelte op woensdag werd echter voorbeeldig gefietst zodat voor dit onderdeel iedereen slaagde.

De plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) vond dat de vragen dit jaar aanzienlijk makkelijker waren dan in voorgaande jaren. Desondanks behaalde geen van de kandidaten de maximale score van 20 punten en moesten elf kandidaten die minder dan de minimaal benodigde 13 punten hadden, een herexamen doen.

In de bebouwde kom van Hasselt had de VVN-afdeling Hasselt een route van vijf kilometer uitgezet met acht ‘posten’ die het gedrag van de leerlingen moesten observeren. Hierbij werd met succes een beroep gedaan op verkeersouders en diverse vrijwilligers. De scholieren vertrokken vanaf Het Teeuwland waar zij, na een korte uitleg door Wim Reuvekamp van VVN, werden voorzien van een oranje hesje met rugnummer. Veertien deelnemers legden het parcours geheel foutloos af. Zij behaalden daarmee het maximale aantal van 50 punten.

Bij het schriftelijk behaalden drie scholieren de hoge score van 19 punten, te weten Sterre de Jong (Het Anker), Lynn Boerhof (De Driemaster) en Désirée Naberman (Prins Willem-Alexander school). De enige examenkandidaat die zowel bij het schriftelijk als bij het praktijkonderdeel de hoogste score (69 punten) behaalde is Sterre de Jong. Deze (verkeers-)topper ontvangt binnenkort van VVN een fraaie fietscomputer voor aan het stuur van de fiets.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour