25 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Boten uit het water voor Hassailt

Geplaatst op: 23 juli 2017

De Stichting Hassailt vraagt botenbezitters om hun boot van 24 t/m 27 juli uit het water te halen of elders neer te leggen. Dit om tijdelijk plaats te maken voor de ruim tweehonderd historische schepen die voor Hassailt naar de stad komen. ”Omdat het voor stichting Hassailt en de gemeente onmogelijk is om voor alle boten een alternatieve ligplaats te creëren, vragen wij u nadrukkelijk om uw medewerking.”

Tijdens Hassailt is mogen er op de volgende plaatsen geen boten liggen:

– De kade

– De grachten: vanaf het Zwartewater tot aan de woonarken.

– De kalkovens

– Het Tijlswegje; tot aan de Kilean van Renselaarlaan.

Bootbezitters kunnen hun boot tijdelijk kwijt in de Dedemsvaart vanaf de woonarken. Is het onmogelijk om aan dit verzoek te voldoen? Neem dan contact op met havenmeester Sander Sleking via e.havenmeester@zwartewaterland.nl of 06-27530069. Hij zal dan samen met u naar een oplossing zoeken.

Tijdens Hassailt is het alleen voor de hulpdiensten toegestaan om door de grachten te varen. Dit is uit veiligheidsoverweging besloten door de gemeente Zwartewaterland, de vereniging LVBHB en het bestuur van Hassailt. Dit houdt in dat de mensen die met hun boot op het Zwartewater de Sail-in willen volgen, niet meer bij de ligplaatsen in de Dedemsvaart kunnen komen.

“Wij hopen op uw begrip en danken u bij voorbaat voor uw medewerking. U levert hiermee een belangrijke bijdrage om Hassailt 2017 weer tot een succes te maken”, aldus Stichting Hassailt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour