19 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Mooi verloop Hassailt, alleen jammer van het weer’

Geplaatst op: 30 juli 2017

Kees van der Klocht staat zondagmiddag met zijn crew bij de Sluisbrug om alle schippers de laatste dank te brengen voor hun komst naar Hasselt. Los van het mindere weer spreekt de voorzitter van Stichting Hassailt van een ‘perfect verlopen’ Hassailt.

Van der Klocht schat dat een slordige 55.000 mensen het evenement hebben bezocht deze dagen, 20.000 minder dan 5 jaar geleden. Daarbij houdt hij wel een stevige slag om de arm, omdat met de verlengde braderie lastig een vergelijking is te maken.

“Gisteravond hadden we het Captainsdinner in de sporthal. Daar heb ik alle schippers ook al bedankt voor hun aanwezigheid.” Van der Klocht heeft goede hoop dat de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) wil terugkeren in 2022. “Van de Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw heb ik al de toezegging ontvangen dat zij over vijf jaar er weer bij zijn.” De colonne karakteristieke bruine scheepjes, met vaste plek tegenover de kalkovens, stonden weer garant voor veel gezelligheid en heerlijke gebakken poon.

Van der Klocht en zijn team hebben er hard aan getrokken deze dagen. Korte nachten en vier keer twintig uur zorgden de vrijwilligers dat alles rondom de organisatie van Hassailt zo goed mogelijk verliep: van logistiek en afvalwerking tot het garanderen van de veiligheid. Nog zo’n twee dagen zijn de vrijwilligers in touw met de nasleep voordat het Hassailt-team eindelijk de welverdiende rust kan pakken.

Het Hassailt-bestuur, met voorzitter Van der Klocht (derde van rechts) applaudisseert voor de vertrekkende schippers
De zalmschouwen keren terug op Hassailt 2022
Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “‘Mooi verloop Hassailt, alleen jammer van het weer’”

  1. Het was een fantastisch mooi gezicht en feest met al deze schepen, en alles er omheen, en dat wij ook mee mochten doen, met de kinderwagens,Dank voor alle vrijwilligers,die dit ook, voor ons hebben gedaan, de lunchpakketten, koffie en thee, en alles er omheen. Hartelijk bedankt voor alles, het was geweldig, hartelijke groeten van ons, De Piepende wielen, kinderwagens.

Contour