19 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Regiofeest: Belt-Schutsloot viert Gondelvaart

Geplaatst op: 12 augustus 2017

“O daar kan er nog wel eentje bij”, roept Ferdinand Dijkstra van Varen in de Wieden. Met zijn boot, de Visarend, liet hij vrijdag een grote groep mensen (waaronder Hasselters) genieten van de Beltiger Gondelvaart.

En dat lukte. Van dichtbij konden de mensen zowel de gondels als het vuurwerk zien. Het applaus, voor beide, is niet van de lucht. “We treffen het met het weer”, merkt een passagier op. Regen blijft achterwege. Bewolking is niet zichtbaar, doordat Belt-Schutsloot zijn eigen rookgordijn creĆ«ert. Met de verlichte gondels op de voorgrond zorgt dat op de late avond voor sprookjesachtige taferelen.

Een gondel heeft daar alvast op vooruitgegrepen en verschijnt als sprookjeshuis ten tonele. Maar ook de oude Romeinen laten zich op een schommelend ponton niet onbetuigd.

Genieten vanaf het water om te zien wat er op het water allemaal gebeurd. Zelfs een bootvariant van de bierfiets komt langsvaren. Al met al een drukte van belang op de Kleine Belterwiede. Tegen half 12 verdwijnen de gondels langzaam uit het zicht. Op naar de volgende editie.

Geboren Hasselter Pieter Polman maakte een video van de Gondelvaart:

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour