20 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Irene repeteert voor reünie-concert

Geplaatst op: 4 november 2017

Fanfare Irene bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd. Vanavond is er in de sporthal een jubileumconcert, door leden en oud-leden. Hasselt Actueel nam vanmorgen een kijkje op de reünie-repetitie.

“Het is alsof je nooit bent weggeweest”, zegt Jan Admiraal.  Weliswaar is hij nog steeds lid van Irene, maar niet actief. In 2000 stopte hij met het slagwerk, wat hij tot dat moment bespeelde. Ook was hij nog een tijdje tambour-maître. Wegens gezondheidsproblemen moest hij zo’n 17 jaar geleden de trommelstokken neerleggen.

Vanavond pakt hij ze nog een keer weer op.  “Ik heb er wel zin in.” Broer Ben neemt ook nog een keer het slagwerk ter hand. “Het is heel lastig om er weer in te komen”, zegt hij. “Bijna alles is nieuw voor mij. Maar we zien het wel zitten.”

Vooral als de zaal goedgevuld is, vindt Jan. “Dat geeft je toch een goed gevoel.” En daar maak je ook muziek voor, zegt zijn broer, die de stukken nog wel een beetje kende. “Mijn kinderen zijn allemaal lid en spelen mee in het huidige orkest.”

De repetitie van vanmorgen was een ‘feest van herkenning’. “Je ziet mensen die je jaren niet hebt gezien.” Ook voelde de sfeer als vanouds . “Je gaat hier als kameraden om, je kunt veel tegen elkaar zeggen. En je staat klaar voor elkaar.”

Onder de foto’s staan nog twee video’s.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour