18 april 2024 Gebruikers online: 32

Olympia ’28 stunt in de beker

Geplaatst op: 11 november 2017

Foto Wim Poelhekken

Olympia ’28 heeft een enorme bekerstunt uitgehaald door eersteklasser ASVD te verslaan. In Hasselt werd de ploeg uit Dronten met 4-3 verslagen.

De Hasselters hebben een prima seizoenstart onder leiding van de nieuwe trainer Jarrisch Keizer en die kreeg zaterdag een vervolg tegen ASVD. Voor rust was Olympia al beter dan een apathisch spelend ASVD. Ceran Lau bekroonde dat spel na een half uur door een voorzet van Finke binnen te werken. En in de slotfase van de eerste helft verdubbelde Leusink de voorsprong zelfs.

Na de rust kregen de Hasselters opnieuw grote kansen om de wedstrijd te beslissen, maar na tien minuten wist ASVD toch de 2-1 te scoren. Toen het even later ook 2-2 werd, leken de polderbewoners de orde te herstellen. Ze kregen ook volop kansen, raakten de paal, maar kwamen uiteindelijk bedrogen uit.

Vlak voor tijd mocht Kroek aanleggen voor een strafschop en hij schoot feilloos binnen. Via Pestman werd het zelfs nog 4-2, waarna Van der Meer ook nog voor de 4-3 zorgde. Daar bleef het bij.