20 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gekte op de Hasselter huizenmarkt

Geplaatst op: 21 november 2017

“Zo gek als nu heb ik het nog nooit meegemaakt in de dertig jaar dat ik als makelaar werk.” Makelaar Bert Leistra ziet -in lijn met de landelijke trend- ook in Hasselt de huizenprijzen stijgen en de snelheid van verkoop steeds verder toenemen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek kwam dinsdag met cijfers dat in oktober landelijk de huizenprijzen het hardst zijn gestegen in 16 jaar.

“In Hasselt kwam de omschakeling in de markt in de zomer van 2016. Vanaf toen vliegen de mensen over elkaar heen”, vertelt Leistra. Hij heeft cijfers paraat die laten zien hoe de Hasseltse huizenmarkt op stoom is geraakt afgelopen jaar. “Op dit moment staan er maar iets meer dan 20 woningen actief te koop in Hasselt via een makelaar, dat is heel weinig.” Ook het aantal huizen dat is verkocht is extreem hoog. “Als we vanaf nu terugkijken naar 21 november 2016 zien we dat er 114 woningen zijn verkocht. Gemiddeld worden er jaarlijks maar 60 à 70 woningen per jaar via makelaardij verkocht.” Daarbij meldt hij dat er gewoonlijk in Hasselt per tijdsopname net zoveel huizen in de actieve verkoop staan als er op dat moment in een jaar zijn verkocht.

Hasselt is altijd al een aantrekkelijke optie geweest voor Zwollenaren om een woning te kopen. “De helft van woningkopers in Hasselt komen momenteel vanuit Zwolle, dat was niet eerder zoveel. Vooral in de groep huizen tot 300.000 euro heeft Hasselt een aantrekkelijk aanbod vergeleken met bijvoorbeeld de huizenmarkt in Stadshagen.”

Het aanbod van huizen in de binnenstad is momenteel nagenoeg opgedroogd zelfs. “Daar staat praktisch niets meer te koop.” Leistra ontvangt signalen dat de huizenmarkt al weer een klein beetje aan het afkoelen is. “Het zijn mooie tijden wel voor de makelaardij, maar ik heb liever dat het wat rustiger is.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Gekte op de Hasselter huizenmarkt”

Contour