23 maart 2019 Gebruikers online: 6
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Anker-leerlingen blijven gratis fruit eten

Geplaatst op: 26 februari 2018

De kinderen van CBS Het Anker ontvangen gratis fruit op school. De school wil de leerlingen op deze manier een gezonde boost geven. Gedurende 20 schoolweken wordt er per leerling drie stuks groente of fruit geleverd. Dankzij een subsidie van de EU is dit gratis voor scholen.

Drie jaar geleden is de school hiermee begonnen en vanwege de positieve reacties hiermee ook mee doorgegaan.

Locatieleider Jaap Oudenampsen van basisschool Het Anker is zeer content met dit gratis aanbod van het ‘EU-Schoolfruit en groente programma’. Iedere week worden er weer nieuwe dozen vol groente en fruit afgeleverd op de school. Heel gevarieerd qua aanbod. Kinderen leren zodoende allerlei smaken waarderen.

De meeste kinderen genieten daar echt van, volgens Oudenampsen: “Er zijn kinderen die thuis geen fruit eten die op school vrolijk meedoen. Zien eten doet eten kun je gerust stellen. Het samen in de klas eten van groente en fruit is een effectieve en voor de kinderen gezellige manier om ze daarbij te helpen.”

De wat minder gangbare soorten groente en fruit komen ook langs. Pomelo, radijsjes, bloedsinaasappel en grapefruit zijn dan niet altijd de lievelingssoorten van de kinderen, maar het fruit is aan het eind van de week altijd op. Kinderen durven meer soorten te proeven en dat gaat op deze manier eigenlijk spelenderwijs. En het is ook nog eens lekker en gezond. Leerlingen uit de bovenbouw mogen het fruit om de beurt schoonmaken, snijden en uitdelen.

Het EU-Schoolfruit en groente programma ondersteunt scholen met een website vol ideeën, digibordlessen en smaaklessen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.