20 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tonefactory raakt de juiste noot bij liefhebbers

Geplaatst op: 26 februari 2018

Een bedrijf uit Hasselt met een grote naam onder liefhebbers van gitaren en Hifi-apparatuur: Tonefactory. Eigenaren Niek en Sander leveren buizen en gitaaronderdelen door heel Nederland, België en af en toe Duitsland. “Typisch geval van een uit de hand gelopen hobby…”, zegt het duo dat al achttien jaar actief is in de muziekwereld.

“We zetten een keer een buis voor een oude radio op Marktplaats. Die verkochten we snel, en na exemplaar twee, drie en vier begonnen we ons achter de oren te krabben”, vertelt Niek. Het vervolg was dat ‘hele huis vol stond met onderdelen’ en via de garage en een pand op de Grote Kranerweerd in Zwartsluis kwam het duo uiteindelijk aan de Handelsweg in Hasselt terecht.

Van daaruit bleef de verkoop van de onderdelen stijgen. “98 procent van de onderdelen versturen wij, slechts een klein deel komt hier langs. Wij hebben ook geen showroom. Het is een kwestie van inpakken, sticker erop en versturen”, vertelt Niek. Juist door dat kleinschalige karakter kan Tonefactory de prijzen laag houden. Bovendien heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in buizen voor audiofielen: muziekliefhebbers die een perfect geluid nastreven. “De markt voor buizen wordt wel steeds kleiner, maar aan de andere kant zijn er ook steeds minder aanbieders. Daardoor hebben wij een goede positie in deze nichemarkt.”

Buiten dat blijven veel mensen gitaar spelen. En daarvoor heeft Tonefactory elk onderdeel op voorraad: van een hals tot een gitaarband en alles wat bij het instrument komt kijken. “Met de gitaar is dit bedrijf ook begonnen. Wij zijn echte muziekliefhebbers en hebben altijd in bands gespeeld. Nog steeds. Wat dat betreft is dit echt een uit de hand gelopen hobby”, zegt Sander.

Ze willen beginnende bands ook graag bijstaan. Die kunnen bijvoorbeeld terecht in de twee oefenruimtes in het bedrijfspand. “Ook hebben we een eigen studio. Met beide zijn we nog niet zo naar buiten getreden, maar muzikanten kunnen zich zeker melden. De faciliteiten zijn hier goed: het is een kwestie van inpluggen en spelen. Wij vinden het leuk en belangrijk om de lokale muzikanten op weg te helpen.”

Ze hebben niet de indruk dat veel Hasselters weten van de activiteiten van Tonefactory. “We zijn een goed verborgen geheim, een pareltje”, lacht Niek. “Maar serieus: ik denk dat niemand weet wat we doen. Wij hebben natuurlijk ook geen winkel of showroom, dus adverteren doen we ook niet. Maar mensen die een onderdeel zoeken, zijn hier uiteraard altijd welkom.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Tonefactory raakt de juiste noot bij liefhebbers”

  1. Beste Bakkertjes, leuk dat jullie in Hasselt zijn begonnen met een wille keur aan onderdelen. hoeven wij niet meer naar naar zwolle e.o.

    SUCCES

    Stoeten Geluid

Contour