25 april 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dweildag dit jaar groter dan ooit

Geplaatst op: 12 mei 2018

Maar liefst tien dweilorkesten brengen zaterdag 16 juni het centrum van Hasselt in een feeststemming. Nog nooit eerder kwamen er zoveel muzikanten naar de Hanzestad. Het aantal muzikanten wordt nog groter tijdens de streetparade, als grote opening van het evenement. Daarnaast zijn er demonstraties van oude ambachten, een braderie en een kinderspeelparadijs, mede mogelijk gemaakt door Scania Logistics. Het belooft een sfeervol evenement te worden met activiteiten voor jong en oud.

De organisatie mikt dit jaar op zo’n tienduizend bezoekers. Dit jaar zullen er meer dweilorkesten dan ooit aanwezig zijn. De inmiddels vierkoppige organisatie heeft maar liefst 9 topbands weten te strikken: Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht, Damesband ZusSjan uit Mook, Boerenkapel de Bierbengels uit Voorschoten, Blaasorkest We Bin D’r Uut uit Kampen, Dweilorkest Navenant uit Helmond, The Blue Band uit Oss, Het Flater Pret Orkest uit Ommen, Dweilorkest KiekOnsUs uit Liessel en huisband d’Hakkapel uit Hasselt. De organisatie verwacht de komende weken ook nog een tiende en laatste band vast te leggen

Na het succes van voorgaande jaren wil de organisatie van de OBN Dweildag dit jaar weer een stapje verder gaan. “Natuurlijk blijft de hoofdtoon liggen op de dweilorkesten met hun muziek, maar als organisatie hebben we de drive om gedurende de gehele dag steeds meer te organiseren, het liefst elk jaar iets nieuws. Het doel is om de OBN Dweildag een feest van en voor ons allemaal te laten zijn, elk jaar weer!” aldus medeorganisator Daniell Middelveld.”

Deze maand werd bekend gemaakt dat de dag groots geopend zal worden met een streetparade door het centrum. Tien drum- en fanfarekorpsen uit de gehele regio starten om circa 11.15 uur vanaf de Grintwal. Naast de ondertussen gebruikelijke braderie in het centrum worden neemt de organisatie dit jaar de nieuwe Boulevard aan de Kaai op in het traject. De organisatie kijkt ernaar uit om activiteiten in die prachtige setting te organiseren. Daarnaast complementeren demonstraties van meer dan twintig oude ambachten als manden maken, sokken breien, touw slaan en sigaren maken, het dagprogramma.

Het voortbestaan van het evenement is mede te danken aan de hoofdsponsor, Ongedierte Bestrijding Nederland. “Ik vind het een leuk initiatief”, aldus Rudolf Wardenburg van OBN. “Voorgaande jaren was het gezellig druk en de sfeer zat er goed in. Ook van buitenaf trekt het evenement meer en meer de aandacht en daar draait het om. Vooral in de zomerperiode moeten we Hasselt aantrekkelijker maken voor toeristen. Een evenement als de OBN Dweildag is een aanwinst voor Hasselt en dat moet behouden worden. De organisatie is druk bezig om alles voor te bereiden. Houdt voor meer informatie onder andere de Facebookpagina en de website (www.dweildaghasselt.nl) in de gaten!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour