18 april 2024 Gebruikers online: 10
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Westerman en Edink bundelen de krachten

Geplaatst op: 1 juni 2018

Westerman Multimodal Logistics uit Hasselt en Edink Logistiek uit IJsselmuiden gaan een vergaande samenwerking aan. Met name door de toename in volumes  op de containerterminal in Hasselt, mede door de samenwerking met partner CTU Lelystad / Utrecht, is er expansie gerealiseerd in het aantal afvaarten vanaf de terminal. Vanaf nu bundelen ook Edink Logistiek en Westerman Multimodal Logistics hun krachten om zo de volgende stap te zetten in het verhogen van de capaciteit.

Edink Logistiek die zich al verscheidene jaren, naast het reguliere containertransport, heeft toegelegd op gespecialiseerde containerbehandeling (waaronder het opzetten van de containers met sideloaders en lossen van de containers met speciale 45ft kipperchassis), versterkt met zijn uit vijftien eenheden trekkende wagenpark de reeds bestaande truckvloot van Westerman Multimodal Logistics.

Edink Logistiek gaat haar planning en het managen van de transportopdrachten, van onder andere haar bestaande relaties, uitvoeren vanuit het logistieke centrum van Westerman Multimodal Logistics in Hasselt. Ook het wagenpark zal in Hasselt worden gestationeerd.Westerman Multimodal Logistics waarborgt door deze samenwerking haar transportcapaciteit en Edink kan haar eigen klanten nog beter bedienen door ook gebruik te maken van de frequente en efficiënte barge oplossing van Westerman.

Momenteel zijn er vanaf Hasselt 4 afvaarten per week. Door bovenstaande ontwikkelingen voorziet Westerman binnenkort een verhoging naar 6 afvaarten per week. Via de bargeterminal in Hasselt worden momenteel al 40.000 TEU per jaar verscheept.

Westerman Multimodal Logistics heeft met name de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Zij zijn gespecialiseerd in het vervoer over weg, spoor, zee en binnenwateren. Westerman combineert deze modaliteiten en biedt altijd de meest efficiënte transportoplossing. Vanuit hun warehouse in Nieuwleusen, hun containerterminal en crossdock in Hasselt, distribueren en transporteren zij binnen heel Europa.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour