20 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Rova gaat beheer openbare ruimte doen

Geplaatst op: 16 juli 2018

De gemeente Zwartewaterland en ROVA hebben vorige week op feestelijke wijze de contracten ondertekend voor de uitbreiding van de samenwerking. Naast de inzameling van afval en grondstoffen gaat ROVA het Beheer Openbare Ruimte in Zwartewaterland verzorgen. Maarten Slingerland, wethouder gemeente Zwartewaterland, en Victor van Dijk, algemeen directeur ROVA, tekenden namens beide partijen de overeenkomst.

De samenwerking is de afgelopen jaren organisch gegroeid. Sinds 1996 zorgt ROVA voor de inzameling van afval en grondstoffen in de gemeente Zwartewaterland. De afgelopen jaren kwamen daar diverse taken op het gebied van de openbare ruimte bij. De manier van samenwerken tussen de gemeente en ROVA is in 2017 geëvalueerd. Deze evaluatie heeft ertoe geleid dat beide partijen de samenwerking wilden formaliseren. Victor van Dijk: “Deze overeenkomst komt voort uit het opgebouwde vertrouwen. Het is ontzettend mooi om samen met de gemeente een constructie te bedenken waar beide partijen voor een langere termijn veel aan hebben.“ Met het ondertekenen van de DVO-contracten is de gemeente Zwartewaterland ook op het gebied van Beheer Openbare Ruimte aandeelhouder van ROVA geworden en zijn deze taken voor een langdurige periode geborgd. Het gaat hierbij om de uitvoering van werkzaamheden zoals het vegen van bestrating, verwijderen van onkruid, onderhoud van openbaar groen, onderhoud van sportparken en het reinigen van straat- en trottoirkolken.

De aansluiting bij ROVA heeft geen gevolgen voor de uitvoering. De inwoners van Zwartewaterland kunnen als vanouds rekenen op de service van de medewerkers van de gemeente en van ROVA. Maarten Slingerland: “We willen meer samenwerken met onze inwoners en met andere organisaties, en daarbij grip houden op de publieke kerntaken. Samen met ROVA gaan we voor een optimale uitvoering van de taken in de openbare ruimte.” Door de aansluiting profiteren beide partijen van de kennis die de organisaties samen hebben op het gebied van het beheer van de openbare ruimte en kan er langjarig geïnvesteerd worden in de inzet van mens en materieel.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Rova gaat beheer openbare ruimte doen”

  1. Ik meende gelezen te hebben dat dit jaar het onderhoud van het openbaar ook was opgeschroefd, maar daar is hier aan de Sikkel niets van te merken. Het onkruid schiet de grond uit. Dus van de regen in de drup gekomen?

  2. Als je iets verandert, moet dat voordelen hebben (anders kun je het zo goed bij het oude laten!).
    Wordt het beheer van de openbare ruimte nu goedkoper?
    Of wordt het beter? Wordt er bij klachten sneller gereageerd?
    Of worden de straten opeens tweemaal per week geveegd?
    Stel die vraag aan de wethouder, verslaggever. Laat Dhr Slingerland aan de lezers uitleggen wat ZIJ aan die overeenkomst hebben!

Contour