26 juni 2019 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Van Dijk Banket zoekt nieuwe ‘muffinmasters’

Geplaatst op: 20 juli 2018

De muffins en andere producten van Van Dijk Banket vallen over de grens zo in de smaak dat het bedrijf momenteel flink groeit. Om die groeispurt bij te benen heeft het bedrijf op de Grote Kranerweerd zeker vijftien nieuwe medewerkers nodig. “Muffinmasters noemen we die tegenwoordig”, glimlacht directeur Gijsbert van Dijk. Met een speciale actie hoopt het bedrijf die ‘muffinmasters’ te vinden. Wie een nieuwe medewerker aandraagt die na de proefperiode blijft, wint een prachtige Van Dijk Banket-zitzak.

Juist de nieuwste lekkernij zorgt momenteel voor de grote drukte bij de banketbakker op de Grote Kranerweerd. Veel consumenten vallen voor de muffin. “We hebben goed nagedacht hoe we onze positie in het buitenland verder konden versterken. Daaruit is het idee voor muffins ontstaan. De Europese markt daarvoor is heel groot, terwijl we ook kansen zagen om met onze kwaliteit een goede positie te veroveren.”

Van Dijk Banket is een innovatief bedrijf waar onderzoek en voortdurend verder ontwikkelen belangrijk is. “Van Dijk Banket staat bekend als een koekjesfabriek, maar mensen onderschatten denk ik wel eens wat daarbij komt kijken. Alleen op het gebied van hygiëne moeten we al aan hele strenge eisen voldoen. Bovendien investeren we veel in de kwaliteit van onze producten. Voor dit vak heb je veel vakmanschap nodig. Onze medewerkers kunnen echt het verschil maken.”

Zij zorgen niet alleen voor de lekkerste muffins en koeken, maar voorkomen bijvoorbeeld ook verspilling van grondstoffen. “Onze machineoperators werken met hoogwaardige en geavanceerde apparatuur. Daarmee hebben ze veel invloed op ons proces. Bovendien werken ze zelfstandig en kunnen ze bij ons doorgroeien. Opleiden en ontwikkelen vinden wij vanzelfsprekend. En vergis je niet: de cao zoetwaren is een hele goede, waardoor je bij ons ook prima verdient.”

Van Dijk Banket kan momenteel drie tot vijf nieuwe machineoperators gebruiken. Daarnaast zoekt het bedrijf tien ‘muffinmasters’ voor andere werkzaamheden, zoals verpakken en schoonmaakwerkzaamheden. Dat kan kunnen ook mensen zijn die op flexibele uren inzetbaar zijn, bijvoorbeeld tijdens schooluren of juist in de avond. “Op die manier kunnen we juist inspelen op de orders die dagelijks in omvang verschillen. Je komt bij ons terecht in een heel professioneel en knetterjong team met een leuke sfeer”, zegt Van Dijk.

Hij staat ondertussen in de bakkerij waar een schier eindeloze stroom verpakte muffins over de lijnen glijdt. “Het hele proces van bakken tot verpakken duurt vijf kwartier”, vertelt Petra Konstapel, een van de machineoperators. Ze werkt al tien jaar bij Van Dijk. “Ik vind dit mooi werk waarbij je veel verantwoordelijkheid hebt. Je moet voortdurend alert zijn”, vertelt ze.

Dat is ook wat haar collega Robin Santhuizen aanspreekt, die ook al enige jaren bij Van Dijk Banket werkt. “Zelf heb ik een bakkersachtergrond, waardoor dit proces me heel erg aanspreekt. Ik vind het ook leuk om met deze geavanceerde apparatuur te werken. Bovendien krijg je bij Van Dijk Banket de kans om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Dat is gewoon een heel leuk bedrijf.”

Interesse in een functie bij Van Dijk Banket? Of weet jij de geschikte kandidaat? Draag ‘m aan en win een prachtige Van Dijk Banket-zitzak. Meer weten? Kijk op https://vandijkbanket.nl/nl/vacatures

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.