25 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB start filmseizoen met Oscarwinnaar

Geplaatst op: 17 september 2018

Bij de start van het nieuwe filmseizoen vertoont het SCAB een zeer bijzondere indrukwekkende en aangrijpende film. Een moeder gaat verbeten op zoek naar gerechtigheid na de moord op haar dochter. Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter, zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap.

Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en de wetshandhavers alleen maar verergerd.

De nieuwste film van Martin McDonagh is een donker en komisch drama, perfect in balans. Terecht won Frances McDormand een Golden Globe voor deze rol, van een moeder die na de moord op haar dochter vecht voor gerechtigheid. En ze zal ook de Oscar winnen.

Hoewel de film een zekere luchtigheid bewaart door de lachwekkende, droogkomische conversaties en bijzondere personages, gaat de tragiek en drama niet verloren en blijven eventuele emotionele toestanden aangrijpend. De film is slim, soms gedurfd en bij gelegenheid ontroerend.

Waar de komedie in eerdere films ten koste ging van de tragedie, zijn ze in “Three Billboards” perfect in balans. En er is meer. Steeds als je denkt te weten wat de film gaat doen, maakt het verhaal een zwaai en stuurt het je een onverwachte kant op.

Locatie: Bibliotheek
Dr. HAW van de Vechtlaan 34 Hasselt Aanvang: 20.00 uur.
Entree voor vrienden van SCAB € 5,00,
overige bezoekers € 7,50, incl. koffie en een hapje en een drankje.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour