18 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Rijvaardigheidsrit voor 50-plussers

Geplaatst op: 19 oktober 2018

Automobilisten van 50 jaar en ouder hebben opnieuw de mogelijkheid om hun rijvaardigheid te laten testen. De afdelingen Genemuiden en Hasselt/Zwartsluis van Veilig Verkeer Nederland organiseren rijvaardigheidsritten voor deze doelgroep.

“U bent 50 jaar of ouder. Dat betekent in de meeste gevallen dat u al tientallen jaren uw rijbewijs hebt. En als alles heeft meegezeten, hebt u hopelijk alleen wat krasjes op de lak en een parkeerbon opgelopen. Maar de lange ervaring is tegelijk uw vriend en uw vijand. Immers, heel ongemerkt sluipen er routines in uw rijstijl en met die routines de nodige fouten. Tel daarbij nog eens op dat de wegen en kruispunten zoveel ingewikkelder zijn geworden, dat er heel wat nieuwe verkeersregels zijn bijgekomen en dat het verkeer in het algemeen veel agressiever is geworden”, vertelt de organisatie over het belang.

De rijvaardigheidsrit wordt ondersteund door de gemeente, het ROVO, de ANWB en de BOVAG. “Door mee te doen krijgt u de mogelijkheid uw rijgedrag en uw verkeerskennis te testen. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer. Ervaren rijinstructeurs gaan na een kennismakingsgesprek met u, in uw eigen auto de weg op. Verder kunt u een ogen, gehoor en reactietest doen. Ook wordt er voorlichting gegeven over de Wegen Verkeerswetgeving. Wellicht krijgt u een aantal tips waarmee u uw voordeel kunt doen.”

De kosten verbonden aan deze rit bedragen                       25 euro inclusief 3 consumpties

Voor leden VVN                                                                    10 euro inclusief 3 consumpties

Wanneer en waar wordt de rit gehouden?

De rit vindt plaats op dinsdagmorgen 20 november 2018 vanuit Hotel Zwartewater te Zwartsluis. Tijdsduur ca. 4 uur (rit, voorlichting en testen). Deelname is alleen mogelijk voor automobilisten die in de gemeente Zwartewaterland wonen!

Meer informatie kunt u verkrijgen bij de contactpersoon:

Susan de Graaf, secr. VVN, Zomerdijk 45 8064 XB Zwartsluis. Tel. 038-3867818

Aanmeldingsbon (indienen voor 3 november 2018)

Naam: ………………………………………………………………………….

Adres: ………………………………………………………………………….

Postcode: …………………………………… Woonplaats: ……………………………….

Tel. Nr.: ……………………………………………………………………….

Geboortedatum: ………………………… Lid VVN: ja / nee

U kunt de aanmeldingsbon inleveren of opsturen naar Susan de Graaf Zomerdijk 45 8064 XB Zwartsluis.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour