23 maart 2019 Gebruikers online: 5
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Afgeladen Ichtuskerk voor najaarsconcert Hoeve en Vayne

Geplaatst op: 5 november 2018

Foto: Jan Koldewijn

De Ichthuskerk in Hasselt was vrijdagavond gevuld met een grote schare muziekliefhebbers die genoten van het najaarsconcert dat de Zwolse pianist Jan Vayne gaf samen met organist en studiegenoot Harm Hoeve uit Rouveen.

Beiden zijn groot fan van het fraaie Holthuisorgel , maar deze avond was het ‘gewoon’  Harm op het orgel en Jan aan de vleugel. Na een gezamenlijk Les Lacs du Connemara  nam Jan Vayne het woord en verwelkomde de aanwezigen, dit ging gepaard met een kwinkslag richting Harm mbt hun inmiddels al een aantal jaren bestaande samenwerking.

Samen gingen ze verder met een viertal stukken van WA Mozart: Andante uit het klarinetconcert, een pianoimprovisatie, Alleluja en Rondo alla turca. Vervolgens  Harm solo op het orgel, die al vast vooruit liep op het Sinterklaas feest met een improvisatie op: Zie ginds komt de stoomboot

Jan Vayne ging hier even op door in zijn improvisatie en op oa. Monscheinsonate,  Greensleeves, en Chopin. Het gedeelte voor de pauze werd gezamenlijk afgesloten met een drietal  bekende melodieën uit de Sound of Music: Edelweiss, Clim every mountain en Do-re.mi

Na de pauze begon men samen met het ontroerend mooie: Davids Song van Vladimir Cosma

Daniëlle Naberman uit Hasselt had voor haar optreden op deze avond gekozen voor een fraaie vertolking van Waltz in A minor van Chopin, gedeeltelijk gespeeld samen met Jan Vayne,  waarvoor ze een groot applaus kreeg.

Het volgende blok van pianist en organist was bestemd voor muziek van G.F Händel: Dank sei dir Herr, pianosolo, orgelsolo: Arrival of the Queen of Sheba en het Hallelujakoor met Psalm 150 waarop een orgelsolo van Harm volgde: Highlands Cathedral en Amazing Grace.

De pianosolo van Jan Vayne met oa: Einaudi, Für Elize en Yesterday en Toccata van Widor maakte de avond compleet, waarna als toegift beide musici samen achter de vleugel zich uitleefden in een quatre mains : Schlittenfahrt van Richard Eulenberg.

Na afloop kon men heel veel razend enthousiaste reacties beluisteren. Het concert was een bijzonder groot succes. Achter de schermen werden alweer plannen gemaakt voor een volgend optreden samen en dan met een totaal ander, verrassend ( klassiek?) programma. Misschien in de toekomst een keer in de Grote Kerk van Hasselt?

 

 

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.