23 juli 2019 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia gaat inhalen in de polder

Geplaatst op: 8 november 2018

(door Gerrit Slurink) Olympia ’28 moet zaterdag naar Swifterbant voor een inhaalwedstrijd tegen Swift ’64. De gastheer is geen onbekende tegenstander voor de Hasselters. Vorig jaar eindigden de polderbewoners nog als tweede in de competitie. Nu spelen beide teams hun zevende competitiewedstrijd.

Voor de statistici onder u: Inmiddels staan Rouveen en DSV’61 ook op 7 wedstrijden. De gestaakte wedstrijd in Doornspijk is 6 november uitgespeeld en het bleef bij een 0-2 overwinning voor Rouveen. Gelijk met Olympia’28 is er ook nog de inhaalwedstrijd VSW – ZAC zodat alle teams na zaterdag op zeven wedstrijden staan. Op 18 november 2017 ontmoeten beide teams elkaar ook in Swifterbant en Olympia’28 verloor toen met 3-1. Voor Swift’64 scoorden Tom Roskam, Bas van Spronsen 2x en voor Olympia’28 scoorde Kjelt Bonhof.

Het team van trainer Arjan ten Hove, die aan zijn 1ste seizoen bij Swift’64 begonnen is, kent dit seizoen een wisselende start. De ene week winst om de week erop te verliezen en zo komt men op de huidige 9 punten uit 6 wedstrijden met een doelsaldo van +4 (12-8). Op de ranglijst neemt Swift’64 de 6e plaats in. Olympia’28 staat op een 11e plaats met 7 punten uit 6 wedstrijden en een doelsaldo +3 (15-12). Het belang van deze inhaalwedstrijd is dan ook meteen duidelijk. Winst betekent dat men Swift’64 op de ranglijst voorbij gaat en dat men van de 11e naar de 6e plaats kan stijgen en zo aansluiting krijgt bij de kop van de middenmoot.

Afgelopen zaterdag verloor Swift’64 de uitwedstrijd bij Zwolsche Boys met 2-1. Trainer Ten Hove kon niet leven met deze nederlaag zoals hij opmerkte in De Drontenaar: “Wij hebben een uur lang de controle gehad en als wij na rust de 2-0 hadden gescoord, was het gebeurd geweest. Kansen waren er genoeg”. Het team van Jarrisch Keizer ging door op de ingeslagen weg en boekte een overtuigende 0-4 overwinning bij de vv Hulshorst.

In de eerste helft was het spel van Olympia’28 redelijk tot aan de zestien meter. In de eindpass was men te slordig en bereikte dan vaak de verkeerde kleur. Met de brilstand ging men richting de thee. Olympia’28 werd na de rust sterker en door doelpunten van Jeffrey van de Belt 3x en Bertus Finke kwam de 0-4 op het scorebord. Olympia’28 spits Jeffrey van de Belt is nu met zijn 8 treffers in 6 wedstrijden topscorer in de 3e klasse C. Kritische Olympia’28 supporters die, voor aanvang van de competitie, dachten dat Jeffrey geen versterking was komen daar nu wel op terug. Het commentaar was toen, als je veel scoort in de 5e en 4e klasse Noord wil dat niet zeggen dat dat ook lukt in de 3e klasse Oost. Hij loochen straft dit commentaar zelf, hij is een echte spits met een neusje voor de goal.

Hopelijk zien wij dat zaterdag weer al maakt het natuurlijk niet uit wie de doelpunten maakt, als ze maar gemaakt worden. Een gemakkelijke opgave zal het zaterdag niet worden maar hopelijk zien de Hasselter supporters weer een sterk Olympia’28 dat strijd levert om de drie punten mee naar Hasselt te nemen.

De aftrap is om 15.00 uur op “Sportpark Swift’64”, Sportweg 6, 8255 PX

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.