22 augustus 2019 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia krijgt ZAC op bezoek

Geplaatst op: 6 december 2018

Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 11e competitiewedstrijd op het programma. Te gast op ons sportpark “’t Hoenbroeck” is de Zwolsche Athletische Club oftewel ZAC.
ZAC is de huidige koploper met zeven punten voorsprong op nummer twee Zwolsche Boys. Vorig seizoen ontmoeten beide teams elkaar in Hasselt op 16 december. Het was toen koud op sportpark ’t Hoenbroeck, bitterkoud. Maar in de harten van de talrijk opgekomen Olympia-supporters brandde een warm vuurtje. De laatste thuiswedstrijd in 2017 tegen ZAC leverde namelijk een spektakelstuk van jewelste op met een 5-4 overwinning voor Olympia’28. Het werd een vermakelijke pot voetbal op het kunstgras waarin alles fout ging maar waar de amusementswaarde een dikke tien kreeg. Voor Olympia’28 scoorden John Sanders, Kjelt Bonhof 2x, Erik van de Kolk en Stan Roosken en voor ZAC waren dat Lex Heimerikx 2x, Robbin Bastiaan en Joost Ottens. ZAC beëindigde de competitie vorig seizoen op een 7e plaats en Olympia’28 op een 9e plaats met een onderling verschil van 3 punten. Voor aanvang van die wedstrijd stonden de beide teams dicht bij elkaar, ZAC met 16 punten uit 11 wedstrijden en Olympia’28 met 15 punten uit 10 wedstrijden.

De situatie is nu compleet anders, ZAC is koploper met 25 punten uit 10 wedstrijden en Olympia’28 staat op een 6e plaats met 14 punten uit 10 wedstrijden. Het team van trainer John Beijen behaalde acht overwinningen, speelde één keer gelijk en liep één keer tegen een nederlaag op. Met 27 doelpunten is het de meest scorende ploeg en met 9 tegentreffers beschikt men over de minst gepasseerde verdediging in de 3e klasse C. De 1ste periodetitel staat eveneens op naam van ZAC. Afgelopen zaterdag won ZAC, in blessuretijd middels een penalty, met 3-2 bij Swift’64. Olympia’28 speelde in Doornspijk met 1-1 gelijk tegen DSV’61. De gelijkmaker viel uit een strafschop die door Erik van de Kolk benut werd. Door dit resultaat staat Olympia’28, zoals al eerder aangegeven, op een 6e plaats. Op zich een hoge klassering maar de verschillen met de rest zijn klein, met de 12e plaats is het verschil maar 2 punten en met de nummer 2 zijn het 4 punten. Wil men in de subtop mee blijven draaien dan moet Olympia’28 zaterdag de zware taak, om ZAC de 2e nederlaag toe te brengen, tot een goed einde brengen. Gezien het verloop en de huidige stand in dit lopende seizoen zal men zeggen dat dit niet mogelijk is. Mocht echter alles een keer op zijn plaats vallen bij het team van Jarrisch Keizer, dan moet men daar voetballend toe in staat geacht worden. Men kan een voorbeeld nemen aan de wedstrijd van afgelopen zondag van Feyenoord tegen PSV. Kansloos was Feyenoord in de diverse voorbeschouwingen en we zagen het resultaat. Voor Keizer en zijn team mogen wij van meet af aan ook eenzelfde strijdlust verwachten al  zal dat niet in een kolkend stadion ‘t Hoenbroeck zijn. Winst is belangrijk, goed voetbal is meegenomen maar op zich maakt dat niet zoveel uit, het mag ook een kopie van 16 december 2017 worden!

Aanvang van de wedstrijd op sportpark “’t Hoenbroeck” is 15.00 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.