23 april 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Theatervoorstelling tijdens Voorleesdagen

Geplaatst op: 14 januari 2019

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari wordt in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. Op vrijdag 1 februari speelt theatergroep Het Kleine Theater twee keer de voorstelling ‘Een huis voor Harry’ in de bibliotheek. In de ochtend een besloten voorstelling voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en om 14.30 uur voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en hun ouders.

Het themaboek dat centraal staat tijdens de voorleesdagen is ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Een belangrijk doel van deze campagne is peuters en hun ouders te laten ervaren dat (voor)lezen leuk is.

Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zwartewaterland zijn uitgenodigd om met hun groepen op bezoek te komen in de Bibliotheek of de Bibliotheekmedewerker komt bij hen op de groep voor een mooi voorleesverhaal. Diverse groepen hebben hier gehoor aan gegeven en hebben afspraken gemaakt met de medewerkers. Tijdens het bibliotheek- of groepsbezoek wordt er aandacht besteed aan ‘Een huis voor Harry’.

De entree voor de voorstelling bedraagt 1 euro per persoon. Meer informatie en reserveren is mogelijk via www.bibliotheekzwartewaterland.nl en in de bibliotheek.

De Bibliotheek hoopt met deze campagne de boodschap over te brengen dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen en vooral ook dat voorlezen leuk en gezellig is. In het streven om steeds meer ouders ervan te overtuigen dat voorlezen aan jonge kinderen een leuke en nuttige tijdsbesteding is, werft Bibliotheek Zwartewaterland tijdens deze campagne ook zoveel mogelijk nieuwe aspirant lezertjes als lid van de Bibliotheek. Het lidmaatschap is gratis voor kinderen. Wie zijn kind (van 0 tot 6 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen aanmeldt, krijgt een bijzonder mooi en zacht kater Harry vingerpopje cadeau (zolang de voorraad strekt!).

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour