18 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schaatster Rixt Tol wint Oost-competitie

Geplaatst op: 25 februari 2019

De zestienjarige Rixt Tol uit Hasselt heeft zaterdag de Leisure World oost competitie op haar naam geschreven. Deze competitie bestaat uit acht marathonwedstrijden die verreden worden op vier verschillende ijsbanen: Dronten, Deventer, Enschede en Nijmegen.

Door twee wedstrijden te winnen en drie keer op een tweede plek te eindigen wist ze de leiding in het klassement te bemachtigen. In deze competitie rijden de dames (35 rondes) met de mannen M2 en C2, die 45 rondes rijden. Dit jaar reed Rixt voor het eerst mee bij de dames. Omdat ze de jongste dame in het peloton was, kwam de overwinning onverwacht. Afgelopen zomer is Rixt overgestapt naar de Leisure World Skating Club uit Dronten.

Ook is ze lid van trainingsgroep ’t Zwartewater uit Hasselt. Volgend jaar gaat ze de Noordoost-competitie rijden, een grotere competitie waarin de dames een eigen wedstrijd rijden. Hierin is meer strijd en concurrentie omdat er met een voltallig damespeloton wordt gestreden om de overwinning. Haar doel is om over een paar jaar in het landelijke damespeloton mee te rijden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour