24 mei 2019 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geen staking, wel actie op Het Anker

Geplaatst op: 15 maart 2019

Geen staking op basisschool Het Anker in Hasselt, maar wel actie. Dat meldt locatieleider Jaap Oudenampsen.

In plaats van de school te sluiten heeft het personeel van de school vandaag een alternatieve actie bedacht om toch hun stem te laten horen.

Samen met de leerlingen en leerkrachten van de basisschool hielden zij een protestmars door Hasselt.

Het personeel van CBS Het Anker heeft met de vorige stakingen wel meegedaan. “Als school willen we niet opnieuw de ouders duperen door voor deze landelijke onderwijsstaking de deur dicht te houden. De verantwoordelijkheid voor verandering ligt duidelijk bij de overheid.” volgens Oudenampsen. “Het lerarentekort en de werkdruk ontregelen zo langzamerhand ons onderwijs.”

De kinderen hebben in dit geval letterlijk hun stem laten horen. In combinatie met de instrumenten die ze mee hadden genomen werd een duidelijk hoorbaar signaal afgegeven.

In een lange optocht liepen de leerlingen en leerkrachten een rondje om het gemeentehuis.

De meeste kinderen kwamen deze dag met hoeden en petten op naar school. Deze mochten ze voor één keer ook tijdens de lessen op houden met de symbolische gedachte “Petje af voor de leerkrachten!”

De ochtend werd deze dag begonnen met bewegen op muziek in de hal van de school. Hiermee werd een verwijzing gemaakt naar het feit dat de rek er uit is in het onderwijs. Aan het eind van de dag gingen de kinderen naar huis met een hartensnoepje, verwijzend naar de zoethoudertjes die het onderwijs krijgt, maar bovenal dat de leerkrachten een groot hart hebben voor hun vak.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “Geen staking, wel actie op Het Anker”

  1. @boerhof, juist de kinderen! Het gaat om hun toekomst.
    Wij waarderen deze actie, je stem laten horen. En ouders niet de dupe laten worden omdat de school dicht gaat.

  2. Het is een mooie actie. Docenten laten weten dat ze graag verandering willen zien. Kinderen hadden het naar hun zin met een ander programma dan normaal en ouders hoeven niet weer een dag vrij te nemen van hun werk of extra geld te betalen voor opvang. Het Anker wij als ouders waarderen jullie inzet met dit soort acties.

  3. Sorry hoor, maar moeten kinderen hier nou voor worden ingezet. Hou ze er buiten en laat volwassenen onder elkaar dat oplossen!!!