25 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Passie & Paaszang door Hasselts Fanfare

Geplaatst op: 1 april 2019

Voor de Passie & Paaszang 2017 was er een unieke samenwerking tussen het orkest van Hasselts Fanfare en het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichtus. Het organisatiecomité heeft voor dit jaar wederom contact gezocht met dit koor om in beider thuishavens een Passie & Paasconcert te verzorgen.

Aanstaande zaterdag wordt het spits afgebeten in de Grote Kerk van Vianen. Al in de loop van de middag vertrekken de muzikanten van de Hasselter Fanfare met het totale instrumentarium, van trompet tot pauken, om voorafgaand aan het concert, dat overigens om 19.30 uur begint, nog een korte repetitie te kunnen houden. Aansluitend op zaterdag 20 april aanstaande, stille zaterdag,  is de Passie & Paaszang in de Grote Kerk. Ook dit concert vangt om 19.30 uur aan.

Deze voorbereiding op de Paasdagen wordt voor de 29e keer gehouden. Het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichtus staat overigens onder leiding van Martin Zonnenberg, bekend van het TV-programma ‘Nederland Zingt’.

Naast de optredens van fanfare en het koor staan er veel liederen op het programma met samenzang. Organist Bert Kruis is bereid gevonden de liederen te begeleiden. Ongetwijfeld zal een solowerk van hem ook niet ontbreken. Dominee Westerhout verzorgt de opening, schriftlezing en sluiting.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour