19 april 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Koningsloop opnieuw op de kalender

Geplaatst op: 3 april 2019

Op zaterdag 27 april vindt de tweede editie van Koningsloop Hasselt plaats. De eerste editie van de Koningsloop was vorig jaar een groot succes. Dit jaar is het parcours van de Koningsloop officieel gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.

In samenwerking met Oranjevereniging Hasselt en dankzij de hulp van meerdere sponsoren, organiseert Trainingsgroep het Zwartewater op Koningsdag weer gave runs door het mooie Hasselt. Nieuw dit jaar is de SKZ Bambino run: een run van 400 meter voor kinderen tot en met 5 jaar.

Runs voor alle leeftijden

Met de toevoeging van de Bambino run is de Koningsloop dit jaar voor álle leeftijden. Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en kinderen van 10 t/m 12 jaar zijn er runs van 1 kilometer. Volwassenen kunnen deelnemen aan de 5 kilometer of de 10 kilometer.

De runs starten op de volgende tijden:

SKZ Bambino 0,4 km run (0 t/m 5 jaar): 10.45 uur

Schuttersmagazijn 1 km run (6 t/m 9 jaar): 11.02 uur

Vesta Chemicals 1 km run (10 t/m 12 jaar): 11.00 uur

Klink Bekistingen 5 km run (vanaf 13 jaar): 11.50 uur

Slomp & De Graaf 10 km run (vanaf 16 jaar): 11.50 uur

Begin maart is het parcours van de Koningsloop Hasselt gecertificeerd door vertegenwoordigers van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Het parcours van de Koningsloop is daarmee nu een officieel gecertificeerd parcours.  Het parcours start op de kruising van de Hoogstraat/Burgemeester van Royenplein. De route gaat vervolgens langs pittoreske plekken in en rondom Hasselt, waaronder het oude stadscentrum en de stenendijk.

Inschrijven

Hardlopers kunnen zich tot 24 april 20.00 uur voor-inschrijven via www.koningsloophasselt.nl. Na-inschrijven kan op 27 april tot twintig minuten voor de start van de desbetreffende afstand. Voor de 5 en de 10 kilometer runs geldt een gezamenlijk maximaal aantal deelnemers van 400. Als bij de voor-inschrijving de grens van 400 deelnemers is bereikt, is na-inschrijven voor de 5 en 10 kilometer niet meer mogelijk.

 

Meer informatie

Meer informatie over de Koningsloop Hasselt op 27 april is te vinden op: www.koningsloophasselt.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour