25 april 2024 Gebruikers online: 40

Olympia thuis tegen CSV ’28

Geplaatst op: 4 april 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 21ste competitiewedstrijd op het programma. Te gast op ons sportpark is het Zwolse CSV’28. Het is de return van 15 december 2018, de laatste wedstrijd van het kalenderjaar, toen Olympia’28 uit Stadshagen terugkeerde met een 2-1 overwinning op zak. Tegen een beter CSV’28 stond het bij de rust nog 0-0. Ook na de rust was CSV’28 de bovenliggende partij maar verzuimde om te scoren.

Olympia’28 deed dat wel middels John Sanders in de 54ste minuut. Gework Petrosjan trok de stand in de 79ste minuut nog wel gelijk maar de Zwollenaren kregen geen loon naar werken. Jeffrey van de Belt stelde de overwinning voor Olympia’28 in de 89ste minuut veilig. CSV’28 besloot zo het kalenderjaar 2018 op de laatste plaats, een positie die men na het gelijkspel van afgelopen zaterdag nog steeds inneemt. Thuis werd het zaterdag een 2-2 gelijkspel tegen de vv Hattem. Het team van trainer Emiel Diender kwam in de 6e minuut op een 1-0 voorsprong door Mike Frederiks.

Hattem draait de stand tussen 60ste en 62ste minuut volledig om tot 1-2. Het slotakkoord was echter voor CSV-er Sam Weggemans die de 2-2 eindstand in de 71ste minuut op het scorebord bracht. Voor CSV’28 was dit het 6e gelijkspel van het seizoen en met 12 nederlagen en met 2 overwinningen staat men met 12 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van -17 (22-39) op de laatste plaats.

Het gat met sv Zalk en VSW, die op een 13e en 12e plaats staan, bedraagt momenteel 3 en 6 punten. Dit zijn de posities die recht hebben op nacompetitie voor klassenbehoud. Er zal CSV’28 dan ook alles aan gelegen zijn om de wedstrijd van zaterdag in winst om te zetten om het contact met Zalk te behouden. Olympia’28 leed afgelopen zaterdag een teleurstellende 2-0 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Hulshorst. Men kreeg de meeste kansen maar verzuimde om die te verzilveren. In de slotfase zette Hulshorst de wedstrijd op zijn kop door tweemaal te scoren.

Op de ranglijst behield men de 8ste plaats met nu 25 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van +3 (35-32). Ook Hulshorst en DSV’68 hebben 25 punten maar die hebben een slechter doelsaldo. Het gat met de onderkant van de subtop is voor het team van trainer Jarrisch Keizer zes punten en op een nacompetitieplek heeft men een voorsprong van zeven punten. Met nog zes wedstrijden te gaan zal men toch alert moeten blijven om niet verder weg te zakken. Was de start in 2019 nog veelbelovend met 6 punten uit 3 wedstrijden en een positieve score van +2 (7-5) daarna ging het een heel stuk minder en haperde de productie.

Uit de laatste 6 wedstrijden behaalde men slechts 2 punten en het doelsaldo van -6 (3-9) uit die wedstrijden geeft te denken. Als men, zoals de laatste weken, telkens het betere van het spel heeft maar niet scoort dan moet men oppassen om niet richting die 12e plaats weg te zakken. Lager geklasseerde teams willen aan het eind van de competitie nog wel eens punten pakken van tegenstanders bij wie er niets meer op het spel staat, dus is winst komende zaterdag voor Olympia’28 van groot belang voor handhaving van de 8ste positie op de ranglijst!!

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark  “’t Hoenbroeck” waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.