19 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hard gekoerst in de Omloop van Noordwest Overijssel

Geplaatst op: 8 april 2019

De 47e editie van de ‘L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel’ stond zaterdag op het programma. 450 wielrensters en wielrenners hadden zich in Genemuiden gemeld om in 3 categorieën hun wedstrijden af te werken.

Om 9.00 uur ‘s ochtends vertrokken de nieuweling-meisjes en de junior-dames voor hun gezamenlijke wedstrijd. Leek het op het Havenplein zacht weer te zijn bleek het buiten de bebouwde kom van Genemuiden toch wel anders te zijn. Een straffe zuidoosten wind zorgde voor de schifting in de koers. Dit wedstrijd verloop zouden we later op de dag nog tweemaal zien.
De dames maakten er een harde koers van waardoor er nabij Blokzijl, mede door de straffe oostenwind, het grote peloton in 5 groepen uiteen viel. De eerste groep bedroeg ca. 20 meiden waaruit Ilse Pluimers uiteindelijk nog weg zou rijden om alleen over de streep in Genemuiden te rijden. Plaatselijk favoriet, Isa Naberman, eindigde in de 2e groep als 10e in haar categorie. Rixt Tol uit Hasselt Finishte verder naar achteren. Zij had onderweg last van kleine valpartijen voor haar waardoor zij werd opgehouden.

Om 12.00 starten de nieuwelingen voor hun koers. Ook hier werd hard gekoerst. De Nieuwelingen reden dezelfde route als de dameskoers. Via Hasselt en Zwartsluis een mooie route door de kop van Noordwest Overijssel. Ook hier brak het grote peloton in stukken doordat bij Blokzijl de wind weer vrij spel had. In Belgie zou men zeggen dat de deur van achteren wagenwijd openstond. Veel van de jonge coureurs konden het hoge tempo vooraan niet bijbenen waardoor ze de groep moesten verlaten. Elmar Abma wist bij de Nieuwelingen op de dijk tussen Hasselt en Genemuiden een dusdanige voorsprong op te bouwen dat ook hij alleen over de finish kon komen.

De junioren in de leeftijdscategorie 17-18 jarigen vertrokken om 15.00 uur voor hun koers. Hier brak de koers pas echt open na de doorkomst in Steenwijk. Diverse mooie passages in de Weerribben zorgde ervoor dat het peloton in enkele groepen verbrokkelde. Op de dijken van Kuinre richting Vollenhove konden velen het hoge tempo van de eerste groep niet bijbenen zodat de eerste groep bij doorkomst van Blokzijl nog maar uit 10 personen bestond. Ook hier had de wind vrij spel en deed een aardige duit in het wedstrijdverloop. Toch vond Enzo Leijnse het niet hard genoeg gaan. Tussen Zwartsluis en Hasselt piepte hij uit de kopgroep met de instelling om allen de finish in Genemuiden te halen. Dit lukte hem. Het talrijke publiek langs de kant ontving Enzo met luid applaus op de streep op het Havenplein in Genemuiden.

Stichting wielerpromotie is blij met de drie winnaars. Voorzitter Jan Bos geeft aan dat hij blij is met het koersverloop en blij met alle complimenten die hij deze dag heeft ontvangen. “Mooi parcours”, “sterk deelnemersveld”, “geweldige organisatie”, “organisatie staat als een huis”, etc etc. Complimenten waar je warm van wordt geeft Jan Bos aan, het kan ook anders. Jan Bos geeft deze complimenten ook direct door aan sponsoren en alle betrokken vrijwilligers. Zonder hen hadden we dit niet kunnen organiseren. Jan Bos heeft nu al zin in de 48e editie van de “L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel” welke waarschijnlijk op zaterdag 4 april 2020 gehouden zal worden.

Uitslagen;

Junioren; 1. Enzo Leijnse 2. Olav Kooij 3.Owen Geleijn

Nieuwelingen; 1. Elmar Abma 2. Arno van Krimpen 3. Mike Bronswijk

Junior-vrouwen; 1. Ilse Pluimers 2. Lieke Nooijen 3. Femke Gerritse

Nieuweling-Meisjes; 1. Babette van der Wolf 2. Cecilia van Zuthem 3. Fien Masure

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour