28 februari 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Op jacht naar punten in Zwolle

Geplaatst op: 11 april 2019

Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 22ste competitiewedstrijd op het programma. Ons vlaggenschip gaat dan op bezoek bij koploper ZAC in Zwolle-Zuid. Het is de return van 23 februari j.l. toen Olympia’28 in Hasselt tegen een onnodige 0-2 nederlaag opliep.

Het was een duel tussen twee ploegen die beiden het doel gemakkelijk weten te vinden stond er toen in de voorbeschouwing. In de wedstrijd was dit niet echter terug te zien. Het was vooral een duel op het middenveld. Vijf minuten voor rust kwam ZAC voor het eerst gevaarlijk in de buurt van het Olympia’28 doel en valt de 0-1 door een afstandsschot van Lex Heimerikx. Na de rust voerde Olympia’28 de druk op maar deze werd verstoord door het stilleggen van de wedstrijd door de scheidsrechter die de ZAC grensrechter wegstuurt om onduidelijke redenen.

Dit voorval duurde zo’n vijf minuten en brak het ritme van Olympia’28. ZAC putte daar weer moed uit en profiteerde in de 90ste minuut via een counter die afgerond werd door Heimerikx. Zo won niet de beste maar wel de meest effectieve ploeg. Wat het scoren betreft ging ZAC op de oude voet verder, terwijl Olympia’28 het daarna volledig liet afweten. Olympia’28 speelden daarna 5 wedstrijden en behaalde slechts één punt en wist maar twee keer te scoren en incasseerde zeven tegendoelpunten. ZAC daarentegen speelde na 23 februari zes wedstrijden en incasseerde daarin vijf doelpunten en maakte er vijftien. Afgelopen zaterdag won ZAC met 2-1 in Hattem van Hatto Heim.

De 1-1 ruststand kwam tot stand doordat beide teams een eigen doelman wisten te passeren. Met het winnende doelpunt van Robbin Bastiaan was niet iedereen het eens. De bal wel of niet over de doellijn, geen VAR maar wel een scheidsrechter die dit zeker wist. De 15e overwinning was  binnen en met 3 nederlagen en 3x een gelijkspel is men de gedoodverfde kampioenskandidaat. Met nog 5 wedstrijden te gaan heeft het team van trainer John Beijen 48 punten, 7 punten meer dan het verrassende sc Rouveen. ZAC wist tot nu toe 58 keer te scoren en incasseerde 19 doelpunten. Vonden de Hattemers de nederlaag tegen ZAC gezien de wedstrijd niet nodig, bij Olympia’28 is onnodige nederlagen binnenslepen inmiddels een gewoonte aan het worden.

Afgelopen zaterdag verloor het team van Jarrisch Keizer in eigen huis met 0-1 van hekkensluiter CSV’28. Voor de Zwollenaren de derde overwinning deze competitie en de eerste keer dat men de nul weet te houden. Olympia’28 zakte door dit resultaat 2 plaatsen naar de teleurstellende 10e plaats met 25 punten uit 21 wedstrijden. Daar ook nummer 11 de vv Hattem verloor bleef die voorsprong op 5 punten staan. Op de 1ste nacompetitieplaats (plaats 12) staat VSW en dat gat bedraagt 7 punten. Gezien het programma van de laatste vijf wedstrijden zal Olympia’28 toch noch punten moeten pakken wil men nacompetitie ontlopen. Wie weet, begon men thuis tegen ZAC aan een slechte serie dan lijkt de uitwedstrijd tegen datzelfde ZAC een mooie aanzet tot een keerpunt met een goede  slotserie. Volgens het KNMI houd de droogte nog wel even aan maar is dit niet van toepassing op het scoren van doelpunten. Hopelijk krijgen de spelers het weer op de heupen en zoals een oud gezegde zegt: “Heup doet leven” en daar wensen wij Jarrisch en zijn mannen het broodnodige succes mee!!

Benieuwd hoe het afloopt, kom dan naar sportpark “Jo van Marle”, Landsheerlaan 42, 8016 KH Zwolle waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.