28 februari 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Prachtige uitvoering van musical Ester

Geplaatst op: 13 april 2019

Foto's Gerrit Slurink

(door Gerrit Slurink) Ester, hoe mooi en sierlijk beweegt ze zich door het paleis. Hoe lacht het leven haar toe, kind van ballingen, weeskind. En hoe klinkt de nood van haar volk, van de vluchtelingen en de ballingen van alle tijden haar in de oren en in het hart. Zal ze de moed hebben? De naamdraagster van het Bijbelboekje, waarin de naam van God niet één keer voorkomt?

Waar sprake is van antisemitisme en van seksisme zoals dat telkens zich weer sterk maakt?  Ester was een sterke vrouw die haar nek uitstak voor haar volk en nam het risico om dit met haar leven te bekopen. Door de eeuwen heen is er niet zoveel veranderd en is het Bijbelboek Ester van toen nog steeds actueel. De vraag “Wie keert het om en wat doe jij” kwam naar voren. Vanuit het geloof mag je er op vertrouwen dat God het omkeert door mensen in gang te zetten.

Een prachtige musical in een volle Baak waar men met volle teugen heeft genoten van dit actuele onderwerp van onderdrukking, machtsmisbruik en vluchtelingenproblematiek. Een staande ovatie was dan ook op zijn plaats voor dirigent Harrie Poulssen, regisseur Carla Aalbers en alle deelnemers van de Musicalgroep Ester, het orkest, kinderkoor Bounce o.l.v. Jeannette Bergman en Rianne van Driel en natuurlijk alle medewerkers die op de achtergrond belangrijk waren.

De voorstellingen van vanavond en zondagmiddag zijn eveneens uitverkocht.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.