28 februari 2020 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geïnteresseerde bewoners tijdens inloopbijeenkomst Om de Weede

Geplaatst op: 16 april 2019

In het gemeentehuis was dinsdagavond een inloopbijeenkomst rondom een aantal projecten in en rondom Om de Weede. Tussen 17 en 19 uur kwam tientallen Hasselters een kijkje nemen. De uitgewerkte tekening van de plannen bij de kruising Ter Wee/Zandvoortweg kan op instemming van veel omwonenden.

Han Gerrits van Veldkamp Infra Totaal is onder meer verantwoordelijk voor die uitwerking en staat bij het bord met tekening waar ook de verlegde komgrensregel op staat aangegeven. Hij is in gesprek met Jeanet ter Wee die het hele proces nauwlettend heeft gevolgd. Zij woont op een boerderij aan Ter Wee. “Ik zie het op zich als vooruitgang, maar mijn angst is dat er nu te gemakkelijk spelende kinderen vanuit het fietspad op Ter Wee kunnen komen.” Op het smalle doodlopende Ter Wee rijden veel grote voertuigen, en Jeanet ter Wee vreest dat het voor gevaarlijke situaties kan leiden als er bijvoorbeeld kinderen met skelters gaan rijden. “Ik heb deze zorgen ook kenbaar gemaakt aan de gemeente, maar ik denk dat het gevaar onderschat wordt.” Andersom zorgt deze fiets- en wandelverbinding ervoor dat bewoners van Ter Wee ook gemakkelijk via de middengeleider de Vaartweg kunnen oversteken.

Ook Chris de Vreeze is een van de geïnteresseerden. Hij woont nu al even -tot volle tevredenheid overigens- in Om de Weede. “Een tunnel of brug was natuurlijk mooi geweest, maar gezien de kosten is deze middengeleider een goede keuze.” De Vreeze is vooral blij dat hij door de verbinding tussen zijn woonwijk gemakkelijk aan de overkant van de Dedemsvaart kan komen zonder daarvoor naar de Hendrik van Viandenstraat te moeten.

In oktober of november is de planning dat er wordt gestart met de aanpassing. De werkzaamheden nemen ongeveer twee à drie maanden in beslag.

Ook waren er bewoners die kwamen kijken naar de impressies van de zogeheten ‘Dedemsvaartlocatie’,  de braakliggende locatie bij de entree van Om de Weede. Daar is een plan gemaakt voor woningbouw. Uitgangspunt voor de locatie is ‘een stedelijke entree in een dorpse landelijke setting’. Er ligt nu een plan om circa 12 woningen te kunnen bouwen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.