19 april 2024 Gebruikers online: 25

Olympia krijgt DSV op bezoek

Geplaatst op: 18 april 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 23ste competitiewedstrijd op het programma. Te gast op sportpark “’t Hoenbroeck” is DSV’61 uit Doornspijk. Het is de return van 1 december 2018 toen Olympia’28 uit Doornspijk één punt mee nam naar Hasselt. Het werd een 1-1 gelijkspel door een doelpunt in de 25ste minuut van DSV’61 speler Johan Versluis en van Olympia’28 verdediger Erik v.d. Kolk in de 35ste minuut.

Olympia’28 hield in die wedstrijd het initiatief maar zag dit niet terug in het eindresultaat. Door uit de laatste 5 wedstrijden 12 punten te pakken heeft DSV’61 zich verzekerd van klassenbehoud en kan verder vrijuit spelen. Afgelopen zaterdag won het team van trainer Etie Jansen de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim met 2-1. DSV’61 kwam vlak voor de rust op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Wilbur Akster. In de 80ste minuut werd deze stand verdubbeld door invaller Martijn Lieferink. In de 84ste minuut bepaalde Hatto Heim middels Robin Metselaar de eindstand op 2-1. Door dit resultaat vinden wij DSV’61 terug op een 8ste plaats met 31 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van -5 (22-27).

Olympia ’28 speelde zaterdag een goede wedstrijd tegen ZAC, maar het leverde weer niets op. Wederom gaven de Hasselters in de slotfase alles uit handen. De Zwolse koploper scoorde toen twee keer en won zo met 4-2. Verdiend was de nederlaag absoluut niet, maar Olympia verzuimde zichzelf te belonen. Een scheidsrechter die in plaats van veel tijd bijtrekt vijf minuten te vroeg affluit zou ook een oplossing kunnen zijn om winstpunten over de streep te trekken.

Met nog 4 wedstrijden te gaan staat het team van trainer Jarrisch Keizer op een 10e plaats met 25 punten uit 22 wedstrijden. Met 37 gescoorde doelpunten en 37 tegentreffers is het doelsaldo 0. Als men dat zaterdag weet om te zetten in een positief saldo, dan heeft men in ieder geval DSV’61 verslagen. Winst is ook wel noodzakelijk omdat het gat met een nacompetitieplek nog steeds 7 punten bedraagt. Aangezien CSV’28 afgelopen zaterdag won, hebben zij net als VSW zeven punten achterstand op Olympia’28 en met in totaal nog twaalf punten te verdienen komt dat gevaar van deze twee.

Qua doelsaldo is Olympia’28 ruim in het voordeel ten opzichte van deze nummers 12 en 13, CSV’28 met een negatief saldo van -15 en VSW met – 26 kunnen dit in de resterende wedstrijden praktisch niet meer goed maken. DSV’61 is een taaie tegenstander maar we mogen hopen dat het voor het team van Jarrisch Keizer een keer de goeie kant op zal vallen en wat komende zaterdag betreft, een gelijkspel of verlies van CSV’28 bij Hatto Heim en eenzelfde resultaat van VSW bij Zalk brengt Olympia’28 bij winst in veilige haven en is men verzekerd van weer een jaar 3e klasse. Men weet dus waar het om draait!!!!

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark  “’t Hoenbroeck” waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.