25 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

50 collectanten gaan rond voor de Maag Lever Darm Stichting

Geplaatst op: 6 mei 2019

In Hasselt gaan deze week 50 collectanten met de bus op pad voor de Maag Lever Darm Stichting. In heel Nederland gaan vanaf maandag 14.000 collectanten de straat op voor 2 miljoen mensen met spijsverteringsziekte

Vele Nederlanders kampen met een chronische ziekte in één van de spijsverteringsorganen. Het gaat om ongemakkelijke ziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of coeliakie (glutenallergie), die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloedt, maar ook om dodelijke ziekten als darmkanker of alvleesklierkanker.

Met de opbrengst financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken richt de stichting zich op spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden.

Spijsverteringsziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom, colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en coeliakie hebben veel impact op het dagelijks leven van patiënten door alle beperkingen die deze aandoeningen met zich mee brengen. Denk aan vermoeidheid, pijn door opvlammingen of onbegrip die er leeft in de omgeving. Daarnaast krijgen jaarlijks duizenden mensen een diagnose van kanker in één van de spijsverteringsorganen. Alleen darmkanker eist al 14 levens per dag.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour