19 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselters in Team Zwartewaterland naar de Roparun

Geplaatst op: 9 mei 2019

Het team van vorig jaar op de Coolsingel.

Andere naam, nieuw logo, maar bijna allemaal dezelfde mensen. Team Zwartsluis is veranderd in Team Zwartewaterland. “Dit past beter bij de groep met steeds meer deelnemers uit Hasselt”, legt teamcaptain Bert Feenstra uit. Hij staat in het pinksterweekeinde voor de vierde keer met een team uit Zwartsluis en omstreken aan de start van de Roparun.

De nieuwe naam is niet de enige verandering. Na drie keer vertrekt uit Parijs is dit jaar gekozen voor Hamburg als startpunt. “We hebben de keuze voorgelegd aan het team en de meerderheid koos voor Hamburg. Dat is toch weer even wat nieuws. Bijkomend voordeel is dat de route voor een groot deel door Nederland gaat en dichterbij Zwartsluis. We overwegen onder meer om een basiskamp in Gramsbergen op te slaan en daar dan ook familieleden en belangstellenden uit te nodigen.”

Zonder dat het een groot sociaal evenement wordt, glimlacht Feenstra. “De deelnemers komen langs en moeten natuurlijk meteen weer door. Maar een kamp staat zes uur op dezelfde plek, dat biedt wat mogelijkheden”, aldus de captain over het traject dat verder via de Achterhoek en de Veluwe naar Rotterdam trekt.

Na een wat stillere periode is het team nu volop in voorbereiding op het marathonevenement. Zowel fysiek als met andere acties. “Prachtig is dat veel sponsors weer meedoen, waardoor we nu al een bedrag van 11.000 euro voor de kankerbestrijding hebben opgehaald. Door de nieuwe naam zijn we ook interessanter voor sponsoren in Hasselt en Genemuiden, merken we. Daarnaast gaan we binnenkort autowasacties in Hasselt en Zwartsluis houden, en ook tijdens Zwartsluis onder Zeil zijn we weer actief.”

Komende zaterdag houden de deelnemers een grote oefendag. Al speelt de ervaring zo langzamerhand een rol, waardoor deze dag minder intensief is dan andere jaren. “We hebben dit jaar maar twee nieuwe gezichten. Ik verwacht volgend jaar wel wat meer wisselingen. Na drie jaar kiest een aantal teamleden denk ik voor een wat rustiger Pinksteren. Maar ook dan doen we zeker weer mee, we hebben zelfs een wachtlijst van potentiele teamleden.”

Eerst de eindstreep op de Coolsingel in Rotterdam maar weer eens halen. En dat op een traject dat veertig kilometer langer is dan de route vanuit Parijs. “Maar dit parcours is wel minder heuvelig, dus de zwaarte is denk ik gelijk. Het is weer afwachten wat de omstandigheden zijn. Tot dusver hebben we altijd redelijk tot perfect weer gehad. Als het twee dagen lang regent, wordt het een heel ander verhaal….”

De Roparun is een jaarlijks evenement tijdens de Pinksteren. Teams fietsen en wandelen in estafette vorm van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Daarmee halen ze grote bedragen op voor de kankerbestrijding.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour