22 augustus 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Groot judotoernooi in De Prinsenhof

Geplaatst op: 11 mei 2019

In sporthal De Prinsenhof in Hasselt worden zaterdag 18 mei opnieuw zo’n zeshonderd judoka’s verwacht voor het jaarlijkse grote toernooi van stichting Budo Promotie Overijssel (BPO). Vorig jaar bood De Prinsenhof voor de negende keer onderdak aan dit sportevenement, waarvoor dit jaar judoka’s van maar liefst 54 sportscholen uit Noord-, Oost- en Midden-Nederland zich hebben ingeschreven. 

Het toernooi zit de laatste jaren elke keer ruim voor sluitingsdatum dicht. Uitwijken naar het grote Zwolle wil de organisatie niet. Men is bang dat ze dan de gemoedelijke, sportieve sfeer gaat verliezen. Maar het teleurstellen van al die judoka’s die niet meer geplaatst kunnen worden geeft ook een uitdaging.

Het BPO Judo Toernooi wordt georganiseerd door Budo Promotie Overijssel en heeft inmiddels een prominente plaats op de agenda van veel gerenommeerde clubs. “Het toernooi kenmerkt zich door de strakke organisatie en enthousiasme van de vrijwilligers”, aldus de organisatoren. Het toernooi behoort tot de top drie van de toernooien in het district Noord.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.