22 augustus 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia laatste keer thuis

Geplaatst op: 15 mei 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag, ”Super Saturday”, staat voor Olympia’28 de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma. Het is tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019. Te gast op sportpark is Swift’64 uit Swifterbant en het is de return van 10 november 2018. In Swifterbant boekte Olympia’28 destijds een 4-2 overwinning.

Olympia’28 zat toen in de beste periode van het seizoen met deze 3e overwinning op rij. Na een matige eerste helft was het in de tweede helft Olympia’28 dat op basis van passie, vechtlust en het aantal afgedwongen kansen een terechte overwinning boekte. Voor Olympia’28 scoorden Willard Visscher, Bertus Finke, Erik v.d. Kolk en Jeffrey van de Belt. Voor Swift’64 troffen Tom Roskam en Thim Verhoeven doel. Swift’64, het team van trainer Arjan ten Hove, staat op een 4e plaats met 40 punten uit 24 wedstrijden en een doelsaldo van +18 (47-29) en is nog volop in de race om een nacompetitieplek te verkrijgen.

Afgelopen zaterdag speelde men met 1-1 gelijk in de thuiswedstrijd tegen Hatto Heim. In deze wedstrijd vielen maar liefst twaalf gele kaarten. Swift’64 kreeg het volgens ten Hove niet voor elkaar om onder het fysieke spel van Hatto Heim vandaan te komen. Als de ploeg nog tweemaal wint wordt het minimaal vierde of wint het de derde periode. Olympia’28 kan dus op tot op het bot gemotiveerde tegenstander rekenen dat alleen met winst genoegen neemt. Voor trainer Jarrisch Keizer en zijn mannen de taak om dat te voorkomen.

Afgelopen zaterdag werd het 3e klasserschap veilig gesteld middels een 1-2 overwinning bij VSW in Windesheim en revancheerde men zich voor de 0-1 thuisnederlaag. Volgens kenners was het geen spectaculaire wedstrijd maar daar maalde na afloop niemand om. Olympia’28 staat nog op een 10e plaats met 29 punten uit 24 wedstrijden en met een doelsaldo van +1 (39-38). Men kan de laatste twee wedstrijden dan ook vrijuit spelen en hopelijk krijgen de toeschouwers zaterdag dan ook een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. Keizer en zijn mannen kunnen in ieder geval nog strijden om van de dubbele cijfers af te komen.

Het maximaal haalbare is een 8ste plaats en dat oogt toch wat beter dan een 10e positie. De supporters, en de spelers en staf uiteraard ook, wachten al sinds 9 februari op een thuisoverwinning toen Zwolsche Boys met 3-0 werd verslagen, daarna volgden thuis vier nederlagen en werd er tweemaal een gelijkspel behaald. Op “Super Saturday” kan men het thuisseizoen middels een overwinning dan ook waardig afsluiten.

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.