25 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Concertserie ‘Hasselt Orgelstad’ van start

Geplaatst op: 24 mei 2019

De orgelconcertcommissies van de Grote- of Stephanuskerk en de Ichtuskerk in Hasselt hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijke concertserie georganiseerd met als thema ‘Hasselt Orgelstad 2019’. Op zaterdagavond 8 juni komt de bekende organist Jos van der Kooy naar Hasselt om het eerste concert in deze concertserie te verzorgen.

Van der Kooy zal die avond het bekende Rudolph Knolorgel in de Grote- of Stephanuskerk bespelen. Jos van der Kooy is sinds 1981 cantor en organist van de Westerkerk in Amsterdam. Ook is hij organist van de Gotische Zaal van de Raad van State in ’s-Gravenhage. In diezelfde stad doceert hij orgel en improvisatie aan het Koninklijk Conservatorium. Ook is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tot 2017 was hij stadsorganist van het wereldberoemde Müllerorgel in de Grote – of Sint Bavokerk  in Haarlem.

Van der Kooy heeft daarnaast een grote concertpraktijk in binnen- en buitenland. Op 8 juni speelt Jos een gevarieerd programma rondom het thema ‘Pinksteren’. Een programma met werken van Bach en Reger maar ook werken van Jan Zwart en Feike Asma en een recenter werk van Daan Manneke. Het volledige programma voor dit concert en de data van de andere concerten in de serie zijn te vinden op de website www.vriendenvanhetknolorgel.nl of de facebookpagina van het Rudolph Knolorgel.

Op zaterdag 8 juni is de kerk om 19.30u open en begint het concert om 20.00u. Er is een beamerscherm en beeldverbinding aanwezig zodat u de organist op beeld kunt zien en mee kunt kijken tijdens het spelen. De entreeprijs voor dit concert is  € 10 per persoon. Kinderen en jongeren onder de 15 jaar mogen gratis naar binnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour