20 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Meiden schrijven Olympia-clubhistorie

Geplaatst op: 1 juni 2019

Nadat MO13-1 vorige week al kampioen was geworden in de competitie, pakte het team zaterdag ook de beker. Onder leiding van Dunja de Bruin, Ger van de Berg en Daphne Bartels speelden de bekerfinale KNVB voor de regio Oost. Met speciaal vervoer, de spelersbus van PEC Zwolle, vertrok het team naar Klarenbeek.

Op de eerste zomerse dag van het jaar streden de meiden van MO-13 tegen Jonge Kracht uit Huissen. Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd.  In het begin stond Olympia 28 onder druk en wist nog niet het eigen spel te spelen. Beiden teams hadden last van de hitte en de spanning. Gaandeweg kwam MO-13 beter in het spel. Alhoewel de bal ook aan de andere kant in het net kon vallen. Spanning ten top. Vijf minuten voor tijd wist Denise ten Klooster te scoren vanuit een scrum voor de goal.

De meiden van Olympia’28 waren slim genoeg om deze overwinning niet meer uit handen te geven. Vol strijd en passie hielden ze het eigen doel schoon. Het fluitsignaal klonk; de meiden en de vele meegereisde supporters vierden de overwinning. Een mooi slot op een lang en intensief voetbalseizoen. En daarmee schrijft het meidenteam clubhistorie. Geen enkel team binnen Olympia‘ 28 pakte in hetzelfde seizoen zowel titel als de beker.

De jongens van JO13-1 hebben hun finale net verloren met 2-3 van EZC’84 JO13-1.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour