19 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Tienduizend bezoekers naar Dweildag’

Geplaatst op: 6 juni 2019

Maar liefst tien dweilorkesten brengen zaterdag 22 juni het centrum van Hasselt in een feeststemming. Nog nooit eerder kwamen er zoveel muzikanten naar de Hanzestad. Het aantal muzikanten wordt nog groter tijdens de Vesta Streetparade met 12 muziekkorpsen, als grote opening van het evenement. Daarnaast zijn er demonstraties van oude ambachten, een braderie en een kinderspeelparadijs. Het belooft een sfeervol evenement te worden met activiteiten voor jong en oud.

De organisatie mikt dit jaar op zo’n tienduizend bezoekers. Dit jaar zullen er meer dweilorkesten dan ooit aanwezig zijn. De inmiddels vierkoppige organisatie heeft maar liefst 10 topbands weten te strikken: Boerenkapel de Bierbengels uit Voorschoten (1e plaats 2018), Blaasorkest We Bin D’r Uut uit Kampen (2e plaats 2018), Dweilorkest Navenant uit Helmond (3e plaats 2018), Blaaskapel de Koetillers uit Noordwijkerhout (1e plaats 2016 en 2017), the eXpercience Brassband uit Eindhoven (2e plaats 2017), Evenementenband 103dB uit Zwolle, De Feesttoeters uit Sassenheim, de Tower Snörr’n uit Zwolle, Blaaskapel Tjonge-Jonge uit Deventer en Feestkapel de Weavers uit Gemert.

Na het succes van voorgaande jaren wil de organisatie van de OBN Dweildag dit jaar weer een stapje verder gaan. “Natuurlijk blijft de hoofdtoon liggen op de dweilorkesten met hun muziek, maar als organisatie hebben we de drive om gedurende de gehele dag steeds meer te organiseren, het liefst elk jaar iets nieuws. Het doel is om de OBN Dweildag een feest van en voor ons allemaal te laten zijn, elk jaar weer!” aldus mede-organisator Daniell Middelveld.

Deze maand werd bekend gemaakt dat de vrijwilligers van Brandweer Hasselt aanwezig zullen zijn ter hoogte van Talamini. Het is mogelijk om daar jezelf te laten opsluiten in een escaperoom die is ingericht als woonhuis. Voordat je de woning veilig kan verlaten, moeten er opdrachten uitgevoerd worden en raadsels opgelost worden op het gebied van zelfredzaamheid en brandveiligheid. Op deze manier kun jij leren wat je zelf kan doen om hun woonsituatie veiliger te maken. Kom ook, doe mee en test je ontsnappingsvaardigheden! Naast de escaperoom geeft de brandweer twee keer een demonstratie van een hulpverleningsongeval en voor handige tips en adviezen kun je terecht bij de preventiekraam.

Naast de ondertussen gebruikelijke braderie in het centrum worden neemt de organisatie dit jaar de nieuwe Boulevard aan de Kaai op in het traject. De organisatie kijkt ernaar uit om activiteiten in die prachtige setting te organiseren. Daarnaast complementeert dit jaar voor de eerste keer een kleedjesmarkt op de Prinsengracht het evenement.

Het voortbestaan van het evenement is mede te danken aan de hoofdsponsor, Ongedierte Bestrijding Nederland. “Ik vind het een leuk initiatief”, aldus Rudolf Wardenburg van OBN. “Voorgaande jaren was het gezellig druk en de sfeer zat er goed in. Ook van buitenaf trekt het evenement meer en meer de aandacht en daar draait het om. Vooral in de zomerperiode moeten we Hasselt aantrekkelijker maken voor toeristen. Een evenement als de OBN Dweildag is een aanwinst voor Hasselt en dat moet behouden worden. De organisatie is druk bezig om alles voor te bereiden. Houdt voor meer informatie onder andere de Facebookpagina en de website (www.dweildaghasselt.nl) in de gaten!”

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour