17 september 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Team Zwartewaterland onderweg naar Hamburg

Geplaatst op: 7 juni 2019

Tekst en foto's Henk Kuik

Vol goede moed, de stemming zat er goed in, verzamelde het bijna gehele Roparunteam zich vrijdagmorgen aan het Buitenkwartier in Zwartsluis om op weg te gaan naar het startpunt van dit Roparunjaar. Het team bestaat voor een deel uit Hasselters.

De stickers en teamnummers werden op de begeleidingsvoertuigen geplakt, een lekkere bak koffie werd naar binnen gewerkt, de fietsen en het verdere materiaal zaten al in de begeleidingswagens en volgwagen met aanhangwagen. De truck met oplegger was met chauffeur en kok reeds op weg naar het Duitse Hamburg dat dit jaar voor het team als startplaats gaat fungeren.

In voorgaande jaren werd uit Parijs vertrokken, maar dit jaar kunnen familie, vrienden en bekenden in het oosten van ons land langs de route het team aanmoedigen.

Zaterdagmiddag wordt er om 13.00 uur gestart en de verwachting is dat men rond 11.00 uur op 1e Pinksterdag bij het Groningse Sellingen Nederland binnenkomt. Vervolgens gaat het door het oosten van Drenthe door plaatsen als Nieuw Weerdinge, Weerdinge, Emmen, Sleen, Dalen en Coevorden om vervolgens Overijssel binnen te gaan op weg naar het basiskamp aan de Doorbraakweg 34 bij CF Kunststofprofielen in Gramsbergen.

Volgens het schema zal dit rond 16.30 uur zijn op 1e Pinksterdag. Volgens Bert Feenstra van het Roparun moeten belangstellenden er rekening mee houden dat ze voor gaan lopen op het loopschema, dus eerder Nederland binnen komen en eerder in Gramsbergen zullen zijn.

Het team Zwartewaterland, met nummer 234, is te volgen op www.roparunlive.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.