17 september 2019 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Al dit jaar eerder afremmen op de Vaartweg

Geplaatst op: 12 juni 2019

Het plaatsnaambord van Hasselt wordt nog dit jaar verplaatst naar de afslag naar Ter Wee. Als de gemeenteraad volgende week akkoord gaat met de zogenoemde komgrensmaatregelen, beginnen de werkzaamheden op de Vaartweg na de zomer. Dat staat in het raadsvoorstel van het college.

De snelheid is geboden omdat de provincie Overijssel dan bijna de helft van de kosten van het project betaalt. Met de verkeersmaatregel is ruim 725.000 euro gemoeid, waarvan de provincie 347.000 euro voor haar rekening neemt. Verkeer dat Hasselt binnenrijdt moet straks afremmen voor een ‘uitbuiging met middengeleider’, terwijl het uitgaande verkeer snelheid mindert door een smallere rijbaan. Fietsers en wandelaars kunnen straks ook veiliger oversteken, zo is de gedachte.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 reacties op “Al dit jaar eerder afremmen op de Vaartweg”

  1. De kruis punten mogen ze zobizo aan pakken leg er rotondes neer en fietstunnel nu is echt drama en als je niet op pad word je nog aan gereden ook

  2. Belangrijk punt Korpershoek! Laten wij de veiligheid van de vele jonge fietsers eens gelijkstellen met het toenemende auto- en vrachtverkeer. Dit geldt ook voor de doorstroming van vanaf de brug richting Zwartsluis.

  3. Korpershoek, DIT PROBLEEM IS BEKEND BIJ DE HEREN AMBTENAREN, en Politiek !!! heb al vaker dit probleem aangekaard , ook bij de CDA , die toen en onderzoek naar verkeersveligheid hebben gedaan, je hebt volkomen gelijk dat het niet de snelheid is , maar de doorstroming van veel ( vracht) verkeer.

  4. Bij Om De Weede/van Haesoltelaan hadden ze een fietstunnel moeten aanleggen onder de Vaartweg en onder de Dedemsvaart door. In de nabije toekomst ontstaan er grote problemen met het verkeer over de Vaartweg en het kruisende verkeer. De snelheid is het probleem niet, maar de drukte wel. Ga eens op een schooldag om kwart over 8 bij de Malcorpslaan staan. Helaas kan de gemeente maar 5 jaar vooruit denken.