17 september 2019 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Landschapsexcursie’ voor ondernemers

Geplaatst op: 13 juni 2019

De IJsseldelta is een bijzonder landschap dat gekoesterd wordt door bewoners, ondernemers en bestuurders. Al jaren wordt daarom geïnvesteerd in de kwaliteiten van het landschap. De Gebiedscoöperatie IJsseldelta en de Stichting Particuliere Landschapsdiensten IJsseldelta nodigen niet-agrarische ondernemers uit Hasselt en Zwartsluis uit om samen op zoek te gaan naar nieuwe vormen van landschapsbeheer, om ook voor de toekomst de kwaliteit van het landschap te borgen. De landschapsexcursie is op dinsdagavond 25 juni.

De centrale vraag tijdens deze avond is: hoe kunnen ondernemers hun bijdrage leveren om de kwaliteiten van het landschap in de IJsseldelta voor de toekomst te behouden en te versterken? Wat is hun binding met de regio en het omliggende landschap? Willen zij meewerken aan het behoud van het landschap, bijvoorbeeld door het adopteren van karakteristieke landschapselementen? Of stellen zij hiervoor middelen, machines of medewerkers beschikbaar?

De IJsseldelta kent vele verrassende landschappen met prachtige verhalen. De Veldiger Binnenlanden is zo’n plek. Het gebied ligt tussen het Zwarte Water en de Oldematen en heeft met Zwartewatersklooster een parel in handen. “Wij willen graag het verhaal van het landschap met ondernemers uit Hasselt en Zwartsluis delen. Dat doen we luisterend en fietsend”, aldus de organisatie.

Programma

19.45 – 20.00 uur Inloop De Veldschuur, Wijkweg 2 in Rouveen

20.00 – 20.30 uur Introductie en verhaal van het landschap

20.30 – 21.30 uur Fietsexcursie door de Veldiger Binnenlanden

21.30 – 22.30 uur Afsluiting met een hapje en drankje

Aanmelden

Aanwezig zijn tijdens deze landschapsexcursie? Meld u dan voor 21 juni aan bij Jan-Olaf Tjabringa via info@gcijsseldelta.nl of 06-27095640. Laat ook even weten of u gebruik maakt van uw eigen fiets? Uiteraard staat er een fiets voor u klaar in geval eigen gebruik niet mogelijk is.

Meer informatie is te vinden op gcijsseldelta.nl of op splij.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.