25 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stralende start Zwem4daagse Festival

Geplaatst op: 17 juni 2019

Bij het Ariën Prins van Wijngaardenbad is maandag het Zwem4daagse Festival van start gegaan op een stralende dag. Vier dagen lang wordt er actief gezwommen en valt er ook van alles rondom het bad te beleven. Op vrijdag kan worden ingehaald, dan zijn er geen randactiviteiten.

Vanaf 7.00 konden deelnemers al het water in, maar in de namiddag stroomde het bad pas echt vol met schoolkinderen. Want om 15.00 uur startte ook de Shooting Gallery waar kinderen op speelse wijze op jacht konden gaan met speelgoedgeweren met balletjes. Ook de rest van de week zijn er leuke activiteiten als snoephappen, lasergamen, puzzelen en een 4-vakkenspel. Elke dag staat er bovendien een zweefmolen en een oliebollenkraam.

De elfjarige Nienke de Vries komt net uit het bad. “Ik doe dit jaar voor de zesde keer mee aan de vierdaagse. Ik heb net twintig baantjes gezwommen, ik vond het makkelijk”, vertelt de leerling van Op de Hoeksteen.

Deelnemers die voor de eerste keer meedoen, ontvangen een bronzen medaille in de vorm van een ster. Bij een tweede deelname krijgen zij een zilveren medaille en daarna zelfs een gouden. Voor kinderen tot tien jaar ligt deze beloning klaar als zij elke dag tien baantjes (250 meter) zwemmen. Oudere kinderen en volwassenen ontvangen de medaille als zij dagelijks twintig baantjes (500 meter) afleggen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour