19 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

CDA wil maatregelen tegen ‘boogbrugwandelaars’

Geplaatst op: 18 juni 2019

Links van het midden lopen drie personen over de boog, Foto: Daniella ten Berge

Naar aanleiding van een foto van drie wandelaars op de boog van de Hasselter brug, die afgelopen weekend rondging op sociale media, stelt het CDA vragen aan het College van B en W. Fractievoorzitter Margreet Bosma wil graag weten wat de gemeente kan doen om deze gevaarlijke situaties met ‘boogbrugwandelaars’ onmogelijk te maken. “Misschien dat mensen dit wat kinderachtig vinden, dat is dan maar zo. Liever dat, dan dat ouders bezoek krijgen van de burgemeester met verschrikkelijk nieuws.”

“Ik zag de foto afgelopen weekend langskomen. Het was een schitterende foto trouwens. Toen zag ik iets daarna die mensen lopen, toen schrok ik toch wel.”
Bosma weet eigenlijk nu al wat het antwoord van het college is: “Dat de brug niet van de gemeente is maar van Provincie of Rijkswaterstaat.” Toch denkt zij er goed aan te doen onderwerp op tafel te leggen. “Grote kans dat het inwoners van onze gemeente betreft, en daar moeten we dan toch iets mee.”

Mocht het inderdaad zo zijn dat het college zelf niets kan ondernemen, dan verwacht Bosma dat het college zich toch inzet dat een andere overheid maatregelen neemt. “We hebben goede contacten met Provincie en Rijkswaterstaat, laten we dat gebruiken.” Daarbij hoopt ze ook dat het college ervoor kan zorgen dat er direct wat gang in gezet kan worden, en niet te lang duurt voor er wat wordt ondernomen.

Ervan uitgegaan dat het jongeren betreft, snapt Bosma wel dat dit gebeurt. “Maar als raadslid wil ik niet nalaten hier iets aan te doen, je wilt dit gewoon niet hebben. Ik heb ook pubers, dus ik snap het gedrag. Grenzen verleggen hoort bij de leeftijd. Maar laten we toch meedenken hoe dit te voorkomen.”

Een plan heeft ze ook al wel achter de hand. ”Het moet ingewikkeld worden gemaakt om op die bogen te komen. Vier hoge hekjes erop, zoiets hebben ze ook bij de spoorbrug gedaan in Zwolle, dan ben je wel al wel klaar lijkt me.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “CDA wil maatregelen tegen ‘boogbrugwandelaars’”

  1. Lekker duidelijke foto, en er zijn altijd wel figuren die je van alles opmde mouw kan spelden.

Contour