19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Irene maakt zich op voor Duits marsconcours

Geplaatst op: 24 juni 2019

Chr. Fanfarekorps Irene reist zaterdag 29 juni af naar Duitsland voor een marsconcours. Het korps neemt dan deel aan de Rasteder Musiktage in Duitsland. Een belangrijk moment in het jaar voor de vereniging en ook het laatste optreden van Irene voor de zomervakantie.

Na de presentatie van de nieuwe uniformen afgelopen zaterdag, belooft het aanstaande zaterdag opnieuw een spannende dag te worden voor de muzikanten van Irene. Na een lang voorbereidingstraject mogen de leden van de marchingband laten zien wat ze in huis hebben, zowel muzikaal als op marcherend gebied.

Het optreden van Irene bestaat uit twee onderdelen, die beide apart beoordeeld worden door een jury. Het korps begint met het marcherende onderdeel waarbij de marsen Victory Day en Washington Grays gespeeld worden. Daarna volgt het concerterende deel met de mars Gibraltar. De beoordelingen van beide onderdelen levert dan uiteindelijk één puntenresultaat op.

Om het optreden te laten horen en zien aan haar lokale achterban, organiseert Irene op woensdagavond 26 juni vanaf 19:30 een speciale ‘uitzwaairepetitie’ op sportpark ’t Hoenbroeck in Hasselt. Geïnteresseerden kunnen de marchingband live in actie zien en de leden van Irene veel succes wensen voor het optreden in Rastede.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour