25 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lindsay en Marlijn planten vriendschapsboom in Rusland

Geplaatst op: 2 juli 2019

‘Coming together, samen komen in Pskov’ was Het grote thema tijdens de Internationale Hanzedagen in Pskov. Lindsay uit Hasselt en Marlijn van het Agnieten College Zwartsluis vertrokken samen met 17 andere Nederlandse jongeren naar het verre Rusland. Hier sloten zij zich aan bij de Youth Hansa en ondernamen zij met jongeren uit andere Hanzesteden verschillende workshops en andere activiteiten. Net als alle andere deelnemers kregen de twee meiden een persoonlijke gids toegewezen.

De meiden volgden een intensief programma waarbij ze kennis maakten met de Russische Hanzestad met zijn mooie orthodoxe kerken, culturele podia en het Kremlin. Maar er waren ook momenten om bij te kletsen met de delegatie van Zwartewaterland. Onder toeziend oog van wethouder Koster plantten zij een vriendschapsboom in het park.

De parade op de laatste dag van de Hanzedagen heeft veel indruk gemaakt op de meiden. Marlijn; ’ Dat al die mensen staan te juichen en klappen en spaciba (dank je wel) roepen. Terwijl wij ze eigenlijk moeten bedanken voor hun gastvrijheid’. Lindsay; ’ je ziet zoveel armoede, deze mensen hebben echt veel minder dan ons. Wij zijn eigenlijk gewoon verwend’. De meiden nemen bagage vol indrukken en nieuwe vriendschappen mee terug naar Nederland. ‘Pskov, je bent geweldig.’

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour