12 november 2019 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Van der Breggen tweede in de Giro Rosa

Geplaatst op: 11 juli 2019

Anna van der Breggen weet na zes etappes in de Giro Rosa waaraan ze toe is. Ze staat na de eerste bergrit op dinsdag en een klimtijdrit op woensdag op een tweede plek in het klassement. Landgenote Annemiek van Vleuten blijkt voorlopig de sterkste. Zij staat ruim vier minuten voor op de geboren Hasseltse, die haar tweede plek overigens deels met een Poolse.

“Tijdens de laatste lange klim in de bergrit van gisteren begon ik me al beter te voelen”, kijkt Van der Breggen op haar website terug op de zware rit van dinsdag. “Annemiek was duidelijk de sterkste gisteren en ik heb ook niet geprobeerd om te volgen.” Met zeven andere rensters kwam Anna in een groepje over de streep, vanaf de tweede plaats in de wedstrijd. Ze gaven 2.57 minuten toe op Van Vleuten.

Met de lastige etappe nog in de benen, stond woensdagmiddag alweer de volgende uitdaging te wachten. Dat was een 12,1 kilometer lange klimtijdrit. Anna gaf 52 seconden toe op Van Vleuten, maar was op haar beurt zelf 56 seconden sneller dan Elisa Longo Borghini, die derde werd. “De tijdrit van vandaag ging ook goed, met een tweede plek als resultaat. Ik kijk uit naar de komende dagen en de strijd om het podium. Dat is in eerste instantie niet waar we voor gekomen waren, maar het is wel een mooi doel voor de komende dagen.”

Van der Breggen ziet een poging om toch de leiding over te nemen zwaar in. “Ik denk niet dat ik vier minuten goed ga maken. Dat wil echter niet zeggen dat we het niet gaan proberen. Maar het is niet alleen Annemiek die goed rijdt. Ze heeft ook een aantal erg sterke ploeggenoten bij zich, die ook veel kunnen oplossen voor haar. Dus vier minuten is een moeilijk verhaal.” Van der Breggen heeft in ieder geval nog twee bergritten waarin ze mogelijk toch nog iets kan uitrichten.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.