20 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oproep aan (ex-)straatversierders en (ex-)wagenbouwers

Geplaatst op: 15 juli 2019

Misschien gaan er herinneringen terug naar deze optocht in 2008

Voor Oranjevereniging Hasselt is het aftellen richting ’t Euifeest begonnen. Van 24 augustus tot en met 1 september 2019 kunnen bezoekers en inwoners van Hasselt weer rekenen op een ruime week boordevol activiteiten voor jong en oud. Een week, waarin Oranjevereniging Hasselt haar zestigste verjaardag viert met onder andere een revival van de Zweefmolen, Dikke Banden Race en Miss Euifeest Verkiezing. Straatversierders en wagenbouwers van weleer worden opgeroepen om er samen met de huidige gangmakers een extra feestelijk Euifeest 2019 van te maken.

Natuurlijk begint ’t Euifeest met het altijd gezellige Hasselt ontmoet Hasselt, in de middag gevolgd door een spannende Euibattle. Direct na de Euibattle vindt de Miss Euifeest verkiezing plaats. De gekozen Miss wint niet alleen een nieuwe look en outfit, maar ook gratis toegang tot de feesttent. Natuurlijk is zij bij diverse uitreikingen aanwezig en straalt zij tijdens de optocht in een speciaal voor haar geselecteerde auto. Voor dit alles kunnen meiden tussen de 14 en 24 jaar zich tot 1 augustus inschrijven via Facebook, Instagram of mail: info@oranjevereniging-hasselt.nl.

Proef Lokaal
Oranjevereniging Hasselt heeft de Smaakroute in een ander jasje gestoken. Het uitgangspunt blijft fietsen en proeven, maar dan in twee verschillende etappes. Enerzijds is er een mooie fietstocht langs diverse locaties waar voor jong en oud iets te beleven valt. In het verlengde van deze Belevingsroute verzorgt de Hasselter horeca een Foodfestival in de feesttent. In het zogeheten Proef Lokaal vormen hun specialiteiten in de vorm van verschillende amuses een complete maaltijd waar iedereen de vingers bij aflikt. Ook wie niet wil fietsen is van harte welkom in het Proef Lokaal en andersom kun je natuurlijk ook alleen deelnemen aan de Belevingsroute.

Oproep
Zestig jaar Oranjevereniging Hasselt vraagt om een extra feestelijk Euifeest met een record aantal versierde straten en een extra lange optocht van wagens om nooit te vergeten. Het zou dus mooi zijn als niet alleen de huidige gangmakers, maar ook de straatversierders en wagenbouwers van weleer zich laten zien. Ook ontvangt Oranjevereniging Hasselt in aanloop naar ’t Euifeest graag oude foto’s via info@oranjevereniging-hasselt.nl. Aanmelden voor de straatversiering en/of optocht kan via de website www.oranjevereniging-hasselt.nl. Op de website is ook het complete programma voor ’t Euifeest 2019 te vinden, het laatste nieuws is te volgen op Facebook en Instagram.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour