6 december 2019 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Familie Felix draagt Vivánt over aan Lennaerd van Dijk

Geplaatst op: 6 augustus 2019

“Na 36 jaar winkeltje spelen stoppen we ermee”, dat schrijft de familie Felix dinsdag op haar facebookpagina. De opvolger is ook bekend; Lennaerd van Dijk gaat het ondernemersavontuur aan. ‘Smitje’ in de volksmond is een begrip en Hasselt, en Van Dijk zet met veel enthousiasme het bedrijf voort aan de Hoogstraat 5.

31 augustus, met Euifeest, is de laatste dag voor de Elly en Kees Felix. Daarna wil Van Dijk in zijn eerste maanden een rustige start maken. “In het begin blijft het zoals het is, niet teveel tierelantijnen. Uiteindelijk wil ik meer de kan van de boeken opgaan. Met vertrek van Goedhart is dat gat nog op te vullen. Ook wil ik een plek hebben voor cadeautjes en kleine feest- en schoolartikelen. En het Postpunt is natuurlijk heel belangrijk.” Van Dijk ziet de overname met veel vertrouwen tegemoet. “Vivant zit er al zolang, dat geeft aan dat het een stabiele winkel is. Ik wil het wel gaan moderniseren en de uitstraling aanpassen.

“Ergens in januari of februari kreeg ik de vraag of ik interesse had. Kees vroeg op de man af of ik niet de zaak wilde overnemen.” Nu werkt Van Dijk nog bij Multimate, waar hij nog altijd met veel plezier in dienst is als verkoopmedewerker en mee op klus. “Het leukste vind ik het altijd achter de balie en het omgaan met klanten”, wat direct ook een motivatie is om een eigen winkel te gaan runnen. Vanaf 2 september begint zijn avontuur aan de Hoogstraat.

Gepubliceerd door Bas Jansen

4 reacties op “Familie Felix draagt Vivánt over aan Lennaerd van Dijk”

  1. Heel veel succes broertje! Genoeg ondernemers in de familie om advies te vragen! Met je 200% enthousiasme en inzet gaat het je zeker lukken! Trots op jou dat je deze duik in het diepe durft te nemen! Xsis

  2. Bow !! vroeger en nu is en blijft gelijk an de tied van nu ,vindingrijk zijn en niet bij de pakken neer gaan zitten en elkaar wat gunnen versterkt de band in het ondernemen. kijk naar ten Kate en Beens super zoals die dat op gepakt hebben is een voorbeeld voor anderen

  3. Jan Stoeten ,Henny v/d Most en de tapijtboeren zaten/zitten niet in de binnenstad van Hasselt. En hadden toen ze begonnen ook niet met het internet te maken. Appels en peren Jan Niet te min wens ik Lennard al het geluk van de wereld en blijf ook gewoon klant.

  4. Beste Henk, nogal een déprie mededeling , de beste ervaring is gewoon doen , zijn we niet allemaal met vallen en opstaan volwassen en sterk geworden. ??? Henny vd Most kon het, de meeste tapijtboeren in Genemuiden, hadden niks op papier ,wel in hen koppie, en in de vingers. kiek es wat er nu staat handel tot in Rusland !!!! hoe zo weinig kans !!! Lennaerd, niks van antrekken gewoon je ding gaan doen. succes kerel. !!!