6 december 2019 Gebruikers online: 49
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Te voet of op de fiets ‘onbekende geschiedenis’ ontdekken

Geplaatst op: 7 augustus 2019

Op zaterdag 10 en 24 augustus organiseert de PKN Hasselt, in samenwerking met de Actuele Moderne Devotie Beweging, fietstochten en rondwandelingen in Hasselt en in de Kop van Overijssel. De organisatoren willen hiermee een stuk onbekende geschiedenis blootleggen. Tijdens de fietstochten, en rondwandelingen, wordt de geschiedenis verteld van de relatie tussen de Hanze, de Moderne Devotie, het Stadsbestuur, Bisdom en de Adel.

De rondwandelingen zijn in Hasselt en in Kampen. In Hasselt beginnen ze om 11.00 uur bij het Oude Stadhuis. In Kampen is er op 24 augustus een rondwandeling om 14.30 uur, die begint bij het Oude Stadhuis/Museum.

De fietstocht op 10 augustus start om 13.00 uur bij het Oude Stadhuis in Hasselt en gaat via het Zwartewaterklooster, St.Jansklooster naar Vollenhove.

Op 24 augustus start de fietstocht eveneens om 13.00 uur bij het Oude Stadhuis in Hasselt( 17.00 uur terug). De tocht gaat dan naar Kampen, via Mastenbroek en IJsselmuiden. In Kampen is er dan eveneens gelegenheid om met de rondwandeling Moderne Devotie en Hanze mee te doen.

Zoals de NPO serie over de 80 jarige ons heeft laten zien is onze geschiedenis gekleurd door een Protestantse en Oranje bril. Als Nederlanders hebben we weinig gehoord over alle andere betrokken partijen, en begint onze geschiedenis in feite pas in 1570 met de Reformatie.

De fietstochten en rondwandelingen willen daarom wat meer zicht geven op de identiteit van Noord West Overijssel. Begeleider en gids is Mink de Vries.

Opgave bij TIP Hasselt of via email : devriesvrolijk@tiscali.nl, kosten : een vrijwillige bijdrage voor de St. Mont Ventoux, team Samen op Weg Hasselt

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Te voet of op de fiets ‘onbekende geschiedenis’ ontdekken”