11 december 2019 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Schoenen en huizen vertellen het verhaal’

Geplaatst op: 12 augustus 2019

Komende weken worden elke dinsdag en donderdag verhalen verteld om 11.00 uur en 14.00 uur. Start is telkens bij het Oude Stadhuis in Hasselt. Verhalenverteller is Mink de Vries en aanmelding is niet nodig.

De komende twee weken vertellen schoenen het verhaal van Johannes. De bijna blinde Johannes, geboren in Ommen, heeft veel voor Hasselt en omgeving betekend. Het Mariaklooster aan de Baangracht was zijn tweede huis, en Sint Jansklooster is naar hem vernoemd. Wie was deze man, en waarom was zijn moeder aldoor bij hem in de buurt? Zijn schoenen vertellen het verhaal.

Het huis aan de Herengracht vertelt het verhaal van Agnes en Mariken Mulert. Zij waren leden van een bekende familiegeslacht. Als non zijn ze allebei ingetreden in het klooster van Dickninge, de Maria Abdij. Waarom zijn ze ingetreden, ze hadden het toch goed ? Wat is er met Agnes en Mariken gebeurd, toen de kloosterbevolking van Dickninge moest vluchten naar Hasselt, de plek waar ze vandaan kwamen? Het huis, Herengracht 15-16, vertelt het verhaal

Vrijwillige bijdrage voor het Samen op Weg team Hasselt ter attentie van St.Mont Ventoux, groot verzet tegen kanker. Data zijn 13, 15, 20 en 22 augustus.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.