11 december 2019 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dubbel feest voor MTC Hasselt

Geplaatst op: 15 augustus 2019

In de komende weken is het bij MTC Hasselt twee keer feest. Zo vieren zij op 27 augustus het Euifeest op twee wielen met de Euifeesttoertocht. In september bestaat de club 35 jaar. Ook daaraan wordt een mooie toerrit gekoppeld. Beide tochten zijn toegankelijk voor alle motorrijders uit Hasselt en omgeving. MTC Hasselt geeft hiermee een positieve indruk van haar levendige verenigingsleven.

Op dinsdagavond 27 augustus zijn motorrijders van harte voor de jaarlijkse Euifeesttoertocht. Na een kop koffie worden rond zeven uur de motoren gestart voor een tocht van circa 100 km. Natuurlijk is er bij terugkomst – zo rond 21.15 uur – nog volop gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten. Onderweg is het genieten op de landelijke weggetjes waar een tankstation soms ver te zoeken is. Verschijn dus wel met een volle tank aan de start. Het doel is namelijk altijd: samen uit, samen thuis. Deelnemers aan deze toertocht betalen voorafgaand aan de start slechts één euro.

Jubileumtoertocht

In september viert MTC Hasselt opnieuw een feestje. De club bestaat op 5 september 35 jaar. Ter gelegenheid daarvan is er op zaterdagmiddag 14 september een jubileumtoertocht. Iedereen is vanaf 13:30 uur welkom om mee te rijden met de 100 km lange tocht. Vertrek om 14:00 uur. Deelname kost één euro.

Het begon allemaal in 1984. Plaatsgenoten Henk Kuterman en Henk Timmerman vatten toen het plan op om een motorclub op te richten in Hasselt. Ze plaatsten een oproep in De Zwartewater Express om te inventariseren of er meer motorrijders in Hasselt waren die behoefte hadden zich te verenigen. Dit bleek het geval. Zo’n 20 aspirant leden meldden zich en op 5 september 1984 werden de verenigingsstatuten ondertekend. In de beginjaren werden clubavonden gehouden in het gebouw van de IJsclub aan de Stenendijk. Later kreeg de club de beschikking over een ruimte aan de Regenboogstraat en 25 jaar geleden, in 1994, betrokken zij het huidige gebouw aan de Burgemeester Malcorpslaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.