25 april 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Het mooiste plekje van Hasselt – Uitzicht over de gracht vanaf Compagnie-terras (8)

Geplaatst op: 19 augustus 2019

"Ik vroeg me af waarom ik eigenlijk 1300 kilometer moest rijden om al die bedrijvigheid te zien op het water, ik heb hier het mooiste plekje om de hoek"

Hij is al weer even terug van het Noord-Italiaanse Gardameer. Net als voorgaande jaren vierde Henk-Jan Overmars er zijn zomervakantie samen met zijn gezin. Toch besefte hij vorig jaar dat het zomergeluk ook om de hoek te vinden is.

“Ik ga al jaren naar het Gardameer. Ik vind het altijd heerlijk om daar aan de boulevard zitten en lekker rond te kijken. Er gebeurt altijd veel op het water, speedboot hier, jetski daar, prachtig. Maar toen ik vorig jaar net terug was uit Italië, reed ik op de fiets een rondje door Hasselt. Ik ging hier zitten op het terras van de Compagnie. Ik bestelde een biertje, en keek over de gracht. Er kwamen kano’s aanvaren en er legde een speedboat aan bij de steiger hier. Verderop sprongen wat kinderen vanaf de kant in het water. Toen vroeg ik me af waarom ik eigenlijk 1300 kilometer moest rijden om al die bedrijvigheid te zien op het water, ik heb hier het mooiste plekje om de hoek.
Dit is zo uniek, want je zit hier net in een bochtje waardoor het uitzicht zo mooi is. Onder de parasol, toen fijn tegen de zon en nu tegen de regen, mooie plantjes in de bakken. En die grachten hier hè, die zijn altijd mooi.”

Wat is jouw mooiste plekje van Hasselt? Stuur je idee op naar redactie@hasseltactueel.nl en we nemen contact op.

Henk-Jan zette het geluksmomentje in 2018 ook op de foto
Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour